Hue saturation ile sadece seçtiğiniz alanın rengini değiştirme Resimli+Video

Kayıt
28 Temmuz 2010
Mesaj
13
Tepki
1
İlk olarak resmimizi photoshop ile açıyoruz sonra araçlarımızdan magnetic lasso tool aracımızı seçiyoruz veya kendinize uygun bir araçta seçebilirsiniz.


sonra rengini değiştireceğimiz bölgeyi belirliyoruz




Daha sonra heu saturation aracını açıyoruz CTRL+U veya image/adjustments/heu/saturation


Daha sonra rengimizi ayarlıyoruz



Sonuç olarak...



Hue saturation ile sadece seçtiğiniz alanın rengini değiştirme dersinin videosunu izlemek için tıklayın
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Güzel çalışma. Fakat bu sadece hue saturation değil "magnetic lasso tool" çalışması.
Yine de ders için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
Yararlı derslerinizin devamını da bekliyoruz.
 
Kayıt
28 Temmuz 2010
Mesaj
13
Tepki
1
@Erkan_Nehir

Burda magnetic lasso tool yardımcı bir araçtır diğer derslerede bakarsanız 1 araçla yapılmadığını görürsünüz ve başlık olarak dersin amacı belirtilir sizin dediğiniz gibi yaparsak derste bütün kullandığımız araçları belirtmeliyiz örnek olarak sizin paylaştığınız ders;

Photoshop tenis topu dersi bu derste elliptical marguel tool,ad noise,radial blur,spherize,lighting effects brush tool,pen tool gibi bir sürü araç kullanılmış sizinde burda tenis topu dersi olarak değil araçlarıyla birlikte belirtmeniz gerekmekteydi.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@emresandikci
Zaten ders içinde bu bahsettiğiniz "tool"ların ismi yazıyor dikkat ettiyseniz. Çalışma bir tenis topu çalışması olduğu için başlık doğal olarak tenis topu :)
 
Kayıt
28 Temmuz 2010
Mesaj
13
Tepki
1
@Erkan_Nehir

bende onu demek istiyorum yazdığımız araçların hepsini başlıkta belirtemeyiz size bunu anlatmaya çalıştım. siz diyorsunuz ki "bu sadece hue saturation değil "magnetic lasso tool" çalışması." ıkısının calısması bu demek oluyor ki araçların hepsını baslıkta belırtın sizde belırtseydınız konunuzda o zaman
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Herneyse. Önemli olan faydalı paylaşımlar. Kullanılan isimler veya yöntemler değil. Teşekkürler ders paylaşımınız için. Çok faydalı olacağına eminim.
İyi çalışmalar dilerim.
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Ders çok güzel, teşekkürler ama sormak istediğim bir şey var. Aynı işlemi magnetic lasso tool kullanmadan ve diğer layerlerı etkilemeden başka bir şekilde yapmamız mümkün değil mi? Magnetic lasso tool ile bir türlü sıfıra sıfır şekli tutturamıyorum? :(

Ekleme: Sorduğum sorunun cevabını buldum. Grupladığımız layerın modunu normalde "pass through" iken "normal" yaptığımızda hue saturation uygulanan layer, diğer layerlar etkilenmeden değişmiş oluyor.
 
Yukarı Alt