i-mus dergi ilan tasarımı

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Sektör dergileri için yeterli bir çalışma .. Emeğine sağlık
 

imemre

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
17
Tepki
0
@gezegen

Tasarım görecelidir. Güzellik herkes için farklıdır! Fakat daha güzeli elinizde olduğu zaman bu denli bir eleştri yapabilirsiniz. Eleştri yapmanız çok normal herkes beğensin demiyorum ama yaptığınız eleştri çok gereksiz ve abartılı. En azından sizin deneyimlerinizi gördükten sonra bu şekilde düşünmem gayet normal.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@imemre

Ha şunu bileydin!

@imemre

Bir satır önce, tasarımın ve güzelliğin göreceli olduğunu, herkes için farklı olduğunu yaz, bir satır sonra tutup "daha güzeli elinde olduğu zaman bu denli bir eleştiri yap" de - ne bu şimdi? Tasarım ve güzellik göreceli ve herkes için farklı ise, elimde "daha güzeli" olmadığını, senin tasarım ve güzellik anlaşıyın mı belirliyor? Evetse, güzellikten sorumlu tek bilir-kişi, yapar-kişi, anlar-kişi, bakar-kişi sen misin? Hayırsa, elimde "daha güzeli" olmadığını öne sürmek de neyin nesi?

@imemre

Gereksiz mi değil mi, abartılı mı değil mi - bunlara bırak da ben karar vereyim. Kimseye gerekli mi bulacak gereksiz mi, abartılı mı bulacak yerinde mi kaygılarıyla yorum-eleştiri yazmam ben. Ben düşündüğümü, gördüğümü, beğendiğimi ve bu arada beğenmediğimi yazarım. Beğenip beğenmemek, gerekli veya gereksiz bulup abartılı veya yerinde bulmak karşımdakinin sorunudur.

@imemre

Deneyimlerimi görmeden de böyle düşünmen gayet normal. Hoşuna gitmeyecek, beklediğin-alıştığın türden olmayan eleştiri ve yorumlar karşısında, bu kadar mızıkçılık yapacaksan, senin yaptığın çalışmanı, çok genel ve kısa tutarak söylüyorum, iyileştirme ve varsa eksiğini giderme, gözünden kaçan noktaları görme ya da bütünüyle kusursuz olduğundan emin olmak gibi bir amacın yok. Böyle bir amacın yoksa, aradığın ve beklediğin övgü ve pohpohlama, başkalarını bilemem ama benden gelmez! Halbuki buraya çalışmaların asılıp eleştiri ve yorumlara açılmasının gerekçisi, çalışmayı yapan kişi için mutlaka birşeyin (bu teknik ve beğeni açıdan) eksik olduğunu veya olabileceğini düşündüğü içindir. Herşeyinden, kusursuzluğundan senin kadar eminse, senin açından zaten çalışma kapanmış-bitmiştir. Buraya asmışsın, benden övgü ya da eleştiri almışsın ne, almamışsın ne?
 

imemre

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
17
Tepki
0
@gezegen

Neyse tartışmaya gerek yok. Eleştri yapmak en doğal hakkınız ama eleştri yaparken biraz daha dikkatli olmanızda fayda var bence. O şekilde eleştri yapılmaz bence, direk çöp muamelesi yaptınız benim kızdığım nokta bu oldu ;)
 

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
4 Ocak 2009
Mesaj
314
Tepki
23
Yeni i-mus
Akıllı modüler ups
sistemi ile tanışın
yazılarını sayfaya ortalayın çalışma toparlanacaktır, fikrimce
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
@Cengiz Duhan

Bende aynı seyi söyledim ama tartışma daha baskın :)
 

imemre

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
17
Tepki
0
@Cengiz Duhan

Teşekkür ederim. Ama artık çok geç basıldı dergi :)
 
Yukarı Alt