icon nasıl tasarlanır

htgrafiker

Üye
Kayıt
19 Ekim 2013
Mesaj
2
Tepki
0
selamlar,

işimi görecek kadar photoshop bilgim var ama ben genel olarak http://www.istockphoto.com/stock-illustration-25359497-mobico-icons-road-trip.php?st=2a9a464 örnek sitede verildiği gibi iconlar tasarlamak istiyorum bir çok kaynakta aramama rağmen tam bir ders ve açıklama bulamadım. Photoshop bildiğim için bu işlerin genel olarak Illustrator yapıldığını biliyorum.

Genel olarak shop için ilgilendiğimden elimden geldiğince Illustrator uzak durdum ama şuan öğrenmek istiyorum örnek adreste çalışmalar çok profesyonel gözükse bile bir kaçı rahatlık ile yapılabilir aslında kare ve oval şekilli olanlar ama kıvrım gerektirenler 'de bu kişiler nasıl yol izlediği hakkında bilgi tecrübe ve kaynak paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Kayıt
5 Mart 2010
Mesaj
28
Tepki
0
Şekiller basit zatın. Illustrator de çizime dayalı olduğundan pen tuşuyla çizilebilir.
 

AcquA

Üye
Kayıt
7 Aralık 2011
Mesaj
35
Tepki
2
Esasında icon yapmaktan ziyade 16 px icon yaptığınızda görüntü kalitesinin bozulması sıkıntı yaratır. Her ne kadar vektör olarak çizseniz bile png'ye çevireceğiniz için 32 px altında bir icon çalıştığınızda her zaman sıkıntı çıkar.

Bu konuda biraz yardımı olur belki vereceğim link.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa511280.aspx#size

Kolay gelsin.
 

htgrafiker

Üye
Kayıt
19 Ekim 2013
Mesaj
2
Tepki
0
yorumlar için teşekkür ederim herkese zaten direk ico dosyalar yapmak değil programlara simge olur vb. şeylerde olabilir maksat örnek vermiş olduğum kaynakta ki gibi güzel şeyler yapmak yeterli olacaktır.
 
Yukarı Alt