ilk afiş çalışmam

Kayıt
25 Mart 2011
Mesaj
5
Tepki
0
bu ödevim ve daha hocaya göstermedim.Eksiklerimi söylerseniz sevinirim.=)
yorumlarınızı bekliyorum.



 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Konya devlet tiyatrosu, yönetmen adı, tarih ve saat bilgilerinin fontlarını daha sade kullanırsanız daha hoş görünecek.bu bölümlerdeki font değişiminin dışında bir yerleşim düzenlemesi de yaparsanız ilk kez yapılan bir afiş için "başarılı" denilebilecek bir çalışma çıkarmış olursunuz ;)

Kolay gelsin...
 
Kayıt
22 Şubat 2011
Mesaj
135
Tepki
1
bence konya devlet tiyatrosu yazısını ve afişi bir varak (altın rengi) çerceveye almalısınız daha ağır bir görünüm verir fontlarda Kerim beyin dediği gibi sadece önemli çatlaklar yazısı böyle kalmalı diğerleri değişmeli... birde konu korktucu bir şey mi afiş çok ciddi sorunların habercisi gibi...kolay gelsin
 
Kayıt
25 Mart 2011
Mesaj
5
Tepki
0
evet ''önemli çatlaklar''yazısı dışındakileri çok değiştirmeme rağmen bi türlü içime sinmemişti zaten.Bide öyle deneyeyim ..
bu arada böyle bi oyun yok bu sadece benim kafamda canlandırdığım bi oyunun afişi gibi bişe olacak.''ciddi sorunlar''ı ele alan bi oyun.. yorumlarınız için teşekkürler:)
 

gkgokhan

Üye
Kayıt
5 Mart 2010
Mesaj
14
Tepki
0
Ben bir tiyatro severim, yada yakın süre içinde bu konu hakkında kendimle çeliştim. Acil bir şekilde tiyatroya gideceğim. Ve bir gün bu afişi gördüm. Fakat tiyatro olduğunu nereden anlayacağım?

"Konya Devlet Tiyatrosu" bu konseptin ev sahipliğini yapıyor. Bir kurum. Ben genelde bu tür konularda Logo ve metini kesinlikle afiş tabanlı çalışmam. Bence biraz daha büyük ve sade bir font ile okunaklı kılınabilir.

3 tane önemli renk var. Siyah, Gri ve Kırmızı. Burada gri üstüne yazdığın siyah "Konya Devlet Tiyatrosu" pek dikkat çekmemekte. "Önemli" olan ise ben buradayım diyor.

Önemli Çatlaklar yazısı gerçekten hoşuma gitti. Biraz daha hizalamalar konusunda ayrıntı gösterebilirsin.

Yönetmen, saat ve tarih en önemlisi. Hocan bunu gördüğü gibi büyük olabilir diyebilir.

Ve son olarak ellerine sağlık.
 

mehmettan

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2011
Mesaj
23
Tepki
0
Nacizane fikrim yazılar ve DT logosu afişe gömülmemiş. Sanki ayrı paçalarmış gibi duruyor. eleştirimi mazur görün ama sanki oradan buradan birşeyler üst üste konulmuş gibi bir bütünlük oluşmamış. Bu sorunu aşmak için gölgelendirme kullanırsanız sanırım daha güzel sonuçlar ortaya çıkar. Sürçil ihsan ettim ise affola...
 

fatihusa

Üye
Kayıt
23 Ocak 2011
Mesaj
94
Tepki
0
kullandigin basarili fakat yazifontlarini bidaha gozden gecirmen gerekio sanirim.bide diger arkadaslarinda dedigi gibi biraz duzenleme yapman lazim.ortalama ve hzalama konusnda arti gereksiz ayrintilardan kurtulursan ilk calisma icin hos bi seyler cikicaktir bana gore.saygilar
 

fatihusa

Üye
Kayıt
23 Ocak 2011
Mesaj
94
Tepki
0
kullandigin resim yada obje yukarda cikmamis.bide mesela tek renk olark denyebilirsin background u.saygilar
 
Yukarı Alt