İlk Çalışmalarım

Durum
Konu kapatılmıştır.

Lale baktıroğlu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
26 Şubat 2009
Mesaj
25
Tepki
0
Kusura bakmayın ama siz olayı tartışma boyutuna getiriyorsunuz ben tartışmıyorum yardım etmeyin demedim başkalarının işine karışmayın herkez ne iş yapıyorsa yapsın dedim.

Küçük bir çoçuğu kendi haline burakmassanız yürümeyi öğrenemez çoçuk bu düşe kalka yürümeyi ve hayatı öğrenecek hatalar yapmadan iş öğrenilmiyeceğini ifade ettim tanımadığınız kimselerin işine karışmanın yanlış olduğunu söylüyorum.

Burda siz yardımcı olmak istiyorsanız Cavit bey burda bilginizden insanları yönlendirmelisiniz şu tarzda şu renkleri kullandığınızda daha iyi bir çalışma olacağını söyleyebilirdiniz.

Siz yanlış bir kavram seçerek araçınız bozulduğunda tamirci yerine grafikere götür gibi kelimeler kullanıyorsunuz dikkatinizi çekerim çok hoş yardımcı olacak bir yorum olmamış buna karşıyım bunu belirtmek istedim ve haksızsınız bence Mehmet bey'e bir özür borçlusunuz.
 
Kayıt
21 Aralık 2008
Mesaj
76
Tepki
0
Kıymetli forum sakinleri bu konuya mehmet bey dışında hiç kimseye cevap yazmayacağımı belirtmek isterim eğer yazdıklarıma karşı cevap yazmak isteyen bir arkadaşımız olursa ister özel mesaj atsın isterse başka bir isim altında bir konu açsın orada tartışalım zira mehmet beyin konusunu gereksiz yere kirletmiş bulunmaktayız ve bu durum yüzünden mehmet beyden özür dilerim.

şimdi ufak bir açıklama yapacağım mehmet beye umarım daha iyi anlaşılırım.

sevgili mehmet bey kardeşim ben sana meslek nedier diye bir soru sorudm cevap senin yerine yaşar beyden geldi bende ona espirili bir şeklide aynen şunu yazdım (iyi o zaman arabanızla ilgili bir sıkıntınız olursa bir grafikere müracaat edin :)) fark etmişsindirki cümlemin sonunda gülme işareti var şayet soruma sen cevap verseydin yani otomotiv teknikeriyim deseydin şimdi aşağıda yazağım şeyleri soracaktım.

mehmet bey kardeşim mesajında ilk çalışmam diyorsun çalışmana baktığım zaman anladığım kadarıyla konu hakkında hiç bir eğitim süreci geçirmemişsin yada araştırma yapmamışsın işin tasarım kısmı bir yana o zaten çalışarak düzeltilir eee peki güzel kardeşim hiç mi hayatın boyunca bir kartvizit görmedin yada incelemedin o adreslerin o logonun hali ney öyle eğer o kartvizit basılmışsa sen bence o kartı kesen giyotin ustasına özel bir teşekkür borçlusun çünkü yarım milimlik bir çekme payı olsaydı giyotinde adreslerin ve logon kesilip iş çöpe gidecekti yani yazık olacaktı emeğine parana giden kağıda. lütfen bundan sonra bir iş yapacaksan daha önce yapılmış örnekleri incele ve öyle çalış yoka işin sonunda hüsrana uğramakta var. çalışmalarında başarılar...

evet kelime kelimesine tutmasada buna benzer bir cevap yazacaktım şayet mehmet bey otomotiv teknikeriyim deseydi ama yok ben garfikerim yada grafikerliğe yeni başlıyorum deseydi inanın cevabım çok hemde çok daha sert olurdu...

saygılarımla...
 
Kayıt
26 Ocak 2009
Mesaj
11
Tepki
0
@Dilek Doğrusöz

Dilek hanım ne diyebilirim bilmemki, bir yanlış anlama oldu ise özür dilerim. Pişman oldum şimdi bakın, Çalışmayı yineleyerek tekrar paylaşacağım. Burda bir had bilmesi gereken varsa benim, lakin sizler bu işi meslek edinmiş yıllarını vermiş insanlarsınız. Yeri geldiğimde Haddimide siz bildireceksiniz :) Bu manada bu kadar alçak gönüllü olamayınız lütfen. Dediğim gibi çalışmamı yineleyeceğim, ama bu konuda danışmanlık yapmanızı rica ediyorum, eğer kabul eder iseniz.

Tekrar teşekkür.


Cavit bey, çok yazmış çok yorulmuşsunuz,sağolun elleriniz dert görmesin. Ama anladığm yaşar beyin hatasının sonucunu bana yüklüyorsunuz( tabi bir hata varsa ) Öncelikle hatırlatayım bu bir forum portalı, anlık ileti olmuyor malesef. Keşke olsa idi de ben anında cevap verseydim size.

Ama ne tesadüf matbacının da yetenekleri varmış, sizin kadar tasarımcı olmasada. Sizin kadar yermeden diyeyim "eleştiriden çıktı bence" hatalarımı düzeltti. Ah elim kırıla idi de ben yollamsaydım resmi, oysa bana matbacı bununsorun olacağını düzeltilmesi hgerektiğini söylediğinde düzeltmiştim. Ama jpef dosyayı unutmuşum, hata işte. Saygın inanlar olmasaydı bu artamda başka bi sıfat bulurdum.

Eleştirilerinize cevabım yok bu konuda benden çok iyi olduğunuzu zaten biliyorum.

Ama benim anladığım asıl sorununuz para öylemi ? Açıklayayım o vakit , bu zat benim asker arkadaşım ( güney doğudaydık beraber ), anlamını bilen için özeldir asker arkadaşı. Gel gelelim bu adam iş yerini açtı, işletmeye başladı. Döndü bana kart lazım dedi iyi dedim sen yap dedi anlamam dedim, ama başımın etini yedi dayanamadım. Uzun uza yazıyorum sıkılanlar için özür dilerim. Cavit bey kızacak Bu arkadaşın tabelasınıda ben yaptım, Diyeceğim şu ki her zaman yapmak istediğim bir şeydi çizim, ama daha önce ne resimle ne grafikle alakadar olmamıştım. Oturdum günlerce uğraştım. Sonunda Elime geçen Bir hiçten başka bişey değil.

Ben yapmasaydım ne olurdu, bu zat bi reklamcıya gider 3 adet firma ismini logosunu karta gelişi güzel koyar al sana kart derdi. bununda maliyeti 20 lira olurdu ( 1000 adet için ). Şimdi bu arkadaş grafik ofisine gitse tahmini ödeyeceği bedel sermayesinin 1/10 u gibi bi şey çıkardı.

Yani kartvizit + reklam panosu + logo falan, yanlışım varsa söylesin biri bu adam esnaf zaten üç kuruş parayla iş kurmuş kirayı nası ödeyeceğini düşünüyor..

Neyse ortada para konusu olmadığını yeterince açık anlattım. Biliyorumki Cavit beyin Bir cevabı vardır.

Şunu ekleyip konuyu kapatmak istiyorum, ben sevdiğim insanlara yardım edeceksem, yardım ederim. Aç da olsam, nefesimde koksa yine yardım ederim, Bu arada " Yaa arkadaş bu kart olmadı, yenisini yapsak dese yine yaparım"

After this time, I will not any post "about this subject"

Good night allbody.. and Mr Cavit NOGAY
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@mehmet metin

Mehmet bey, ( tabii bir hata varsa) diyorsunuz ama, benim hatam nedir? size sorulan soruya benim cevap vermem mi? Eğer öyle ise haklısınız, sizin söz hakkınızı yedim, adınıza ben cevap verdim, bundan dolayı şahsınızdan özür dilerim. Ama bende suale cevap verirken, bilmeden, gönlümden geçen yada aklımdan geçen bir mesleği yakıştırmadım kaldı ki sizin başka bir mesajınızda altına yazdığınız şekilde cevap verdim. Mesleğinizin Otomotiv Teknikeri olduğunu gördüğüm için, eğer ben cevaplarken yalan yanlış yazmış isem o zaman sizin yalancınızım, saygılar sunuyorum.
 
Kayıt
26 Ocak 2009
Mesaj
11
Tepki
0
@Yaşar Karadeniz

Bakın yaşar bey, burda sizinle ilgili bi durum yok, Cavit beyin söylemine gönderme yapıyorum."YAŞAR BEY YERİNE MEHMET BEY CEVAP VERMİŞ OLSAYDI " cümlesine cevaben yazılmış bi şeydi, hata olduğundan değil. Bir hata olduğunu düşünen varsa Cavit bey dir. Ben sizin hatalı olduğunuzu sölylemedim, aksine benim adıma doğru cevap verdiğiniz için "teşekkür ederim"
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt