İlk CorelDRAW denemem..

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Arkadaşlar nihayet corelde bir amatör çalışma yapabildim ama henüz bir şeyleri bilerek ve corelin mantığını çözmüş şekilde yapmadım bunu ve bu programın mantığını çözmek de pek öyle kısa süreceğe benzemiyor ama aranızda en iyi şekilde öğreneceğimi düşünüyorum.

Sitemizde varolan video derslerini takip ederek, resimli anlatımlarla verilmiş dersleri takip ederek alıştırmalar yapmaya başladım, hemen her gün bu alıştırmalar için zaman ayırmayı ve bir an önce gereken düzeye doğru ilerlemeyi düşünüyorum. Şimdilik programın mantığını çözmüş değilim elbette dolayısıyla hayalimdekini tam olarak aktaramıyorum ama her yeni keşif ve yeni uygulama beni daha da hırslandıracaktır diye düşünüyorum.

Bugüne kadar hiç program kullanmayı düşünmemiştim ve bir önyargım vardı programla tasarım konusunda, ufkumu daraltacağını düşünürdüm hep, hayallerimi aktarmam elle çizerek daha kolaydı ama şimdi bu önyargımı atmaya başladım. Bir şeyler yaptıkça hoşuma bile gidiyor program kullanmak, ki daha tam manası ile kullanmayı bilmiyorum.

Aşağıdaki çalışmamı daha önce elde çizdiğim bir yüzü şablon olarak kullanıp çizdim, henüz saç yapmayı ve gölgelendirmeyi bilmiyorum ama bu kadarıyla bile üzerine söylenebilecek bir şeyler olabilir düşüncesiyle (daha dikkatli olmam konusunda) o geliştirici eleştirilerinizi alabilmek için buraya eklemeyi uygun gördüm.




Herkese kolay gelsin..
 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Ellerine sağlık...:) gayet iyi gidiyorsun tabi daha çok çalışmak lazım ilerletmenin sonu yok daha önceden dediğim gibi yeterki iste o zaman insanın yapamayacağı şey yoktur....
 

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Haklısın arkadaşım her geçen gün daha da iyi olacak, bir de şu gölgelendirmeleri öğreneyim sanırım asıl o zaman çizim hayat kazanmış olacak. Hacimlendikçe daha gerçekçi bir görüntü ortaya çıkar ama şimdilik gördüğünüz gibi çizgilerim bile akıcı değil kesik kesik, yine de ilk deneme için beni heyecanlandırmaya yetti:)

Yardımlarınızın çok büyük önemi var, bütün görsel derslerden ayrı bir şey öğreniyorum, tamamen öğrenmeden mesleki bilgimi aktaramayacağıma göre biraz daha asılmam gerekiyor.

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum sevgiler..
 

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Arkadaşlar aslında yukarıda gördüğünüz çizim ilk corel denemem sayılmaz, çünkü ondan bir gün önce de bir siluet çizmeye çalışmıştım Corel ile ama tabi başarılı olamamıştım. Aşağıda da göreceğiniz gibi kesik kesik çizgilerden oluşan oldukça kötü bir siluet çıkmıştı ortaya ve bir başka başlıkta da onu paylaştığım için bir daha buraya koymayayım demiştim. Ama sonra düşündüm de benim amatörce denemelerime dair bir başlık açmışsam o ilk çalışma da burada olmalıdır! Böylece bir amatör corelcinin öğrenim sürecindeki gelişimini başından sonuna kadar takip etme olanağı sağlar. Hem tüm hatalarım eleştiriye açık olacağı için bu sayede gelişimim hızlanır, hem de bir başka öğrenmeye çalışan kimse için cesaret kaynağı olabilir. Yani evet çok kötü çizimler ama eminim herkes yeni program kullanmaya başladığında bu şekilde başlıyordur, o yüzden de çekinecek bir şey olmadığını düşünüyor ve o ilk programın karşısına geçtiğimde yaptığım şeyleri buraya ekliyorum. Yönetim tarafından kayda değer bulunmazsa silinmesinde de bir sakınca görmüyorum.

Şimdi bu ilk corelin başına geçtiğimde yapmaya çalıştığım Siluet çalışmalarıdır, önce elle çizdiğim bir silueti şablon olarak kullanıp yaptım;





Bu da Edi-büdü:) bunu çizerken herhangi bir şablon kullanmadım, tamamen deli saçması bir çalışma idi:D sadece corelde araçları kurcalarken böyle bir şey ortaya çıktı. Bu nedir ve nasıl yaptığını anlat deseniz anlatamam ama ben yine de onu değerlendirmek istedim ve sonradan çizdiğim bir atlet çalışmasında da onu desen olarak kullandım.





Bu da siluetsiz bir giysi yapmak istediğimde çizdiğim bir atlet çizimi;



Daha gölgelendirme araçlarını kullanmayı bilmiyorum bundan sonraki aşamaları da sizlerle burada paylaşacağım herkese kolay gelsin..
 
Yukarı Alt