Illustrator cc ile align

Kayıt
7 Nisan 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba,

Mac os kullanmaya yeni başladım. Önceden windowsta Coreldraw kullanıyordum ve memnundum. Illustrator kullanmamın sebebi Coreldraw artık Mac OS için sürüm üretmiyor. Size align ile ilgili bir sorum olacak.

Corel'de bir nesne çizdik ve sayfanın soluna göre hizaladık. 2. bir cismi ilk cisme göre hizalamak için L tuşu yeterliydi ve 2. nesne ilk nesnenin soluyla hizalanıyordu. Illustrator de Align menusu altında Horizontal Align Left'e tıkladığım zaman iki nesnenin de yeri değişiyor. Bunu corelde ki gibi yapmam mümkün değil mi?
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Merhabalar arkadaşım öncelikle işin zor:) Çünkü corel bir yana diğer tüm yazılımlar bir yana:). Diğer yazılımları kullanmak senin için zor olacaktır. O yüzden geçişi hızlandırmak için corel bağlantılı lütfen düşünme. Çünkü corel dışındaki hemen hemen tüm grafik, 3d, compositing yazılımlarının kullanışları birbirine yakındır. Corel kendi evrimini kendi içinde tamamlamıştır. İyidir kötüdür o ayrı.

Neyse asıl soruna gelirsek yukarıdaki gibi bir durumda en basitinden kilit mekanizmasına alışman lazım. söz gelimi bir daireyi, bir kareye yaslıyacan, karenin hareket etmemesi gerekiyor. Bu durumda şunu yapacaksın; İki nesneyi seç, başka hiçbir şeyi ellemeden kareyi tekrar seç artık kare kilitlendi daire kareye göre hizalama yapar. Ai'de de corel kadar olmasa da bu tür uygulamalara kısayol atayabilirsin. Ai hızdan ziyade çizim ve tasarım ağırlıklı bir yazılım olduğu için bazen kulağını tersten göstermelerine sahit oluyoruz. İdare edecen artık:)
 
Yukarı Alt