İllustrator çizimleri hakkında lütfen yardım edermisiniz

Creed_06

Üye
Kayıt
27 Kasım 2010
Mesaj
3
Tepki
0


Örnek çalışmadada gördüğünüz üzere birindeki çizgilerinden dolayı çok estetik dururken diğeri yani benim çizdiğim çizgilerinden dolayı estetik durmuyor. Bunun başlıca nedeni çizkilerin başının ve sonunun normal çizgiye göre daha ince görünmesi ben bu çizimi pencil tool ile yapabiliyorum sadece yani o ince görünümü pencil tool tanırken paintbrush tool tanımıyor Variable width profile den pencil tool için bu seçeneği işaretliyorum ve çizgi istediğim gibi görünüyor. Ne varki pencil ile bu denli estetik tasarımları yaratmak en azından benim ve mouse ile yapmak okadar basit olmuyor. Paintbrush tool ile yaparak daha estetik çizimler yapabiliyorum ama paintbrush tool da Variable width profile i tanımıyor ordan istediğim stili seçiyorum fakat çizdiğim çizgiye uygulamıyor. Acaba benmi biyerleri atlıyorum yoksa illa bu çizimleri yapmak için bir pad mi almam gerekecek
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın Creed_06 çizimlerinizi Pen Tool (P) ile çizip Brush Panelini kullanarak (birçok hazır brush yüklüdür) estetik çizimler yapabilirsiniz, biraz brushları araştırın derim.

 

Creed_06

Üye
Kayıt
27 Kasım 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Yardımınız için teşekkürederim sayın Yaşar bey pen tool ilede yapıyorum fakat bildiğin üzere paint brush a göre daha yavaş oluyor her seferinde tekrardan çizgiyi şekillendirmem gerekiyor paintbruhla daha özgür çalışabiliyorum aynı durum pencil tool ilede oluyor fakan ondada her çizim sonrası çizgiyi düzenlemem gerekiyor. Acaba farklı bir çözümü olabilirmi?
 

erayeren

Üye
Kayıt
19 Ocak 2011
Mesaj
10
Tepki
0
Bildiğim ve sorduğunuz sorudan anladığım kadarıyla, Brush Preset'te Shape Dynamics'e sağ tıklayarak özelliklerini açıp belirleyebilirsiniz. Belirleyeceğiniz özellikler ise "Roundness Jitter" ve "Minimum Roundness"'dan ayarlanabilir.
 
Yukarı Alt