illustrator de desen çizimi

Tepki
0
desenin örneğini rapide atarak linkini buraya yapıştırıyorum illustrator konusunda yeniniyim ..Bilen ve Yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan ricam deseni çizip önümüze getirmektense basitçe nasıl çizildiğini resimli yada videolu anlatımla sunabilirlerse bilmeyen ve öğrenmek isteyen herkese faydalı bir çalışma yapmış olacaklardır...İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunraım...Örnek desen çalışmasının linki aşağıda verilmiştir...
http://rapidshare.com/files/437449142/Untitled-1.jpg

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Resimde gösterdiğim şekilde "Pen Tool" aracını kullanarak çizim yapabilir. Daha sonra içine dolgu rengi verebilirsiniz.

Tepki
0
hocam dediğiniz gibi pen tool aracı ile inceden inceye çizmeye defalarca kere çalıştım ama şeklin kenarlarında kırıklılar oluşyor ne kadar da eğim vererek çizmeye çalışsamda ...BU işin fırçalarla yapılabiliecek bir kolaylığı veya yolu yok mu..Fırçalar daha estetik bir çizim bırakıyor sahnede...Pen tool kırıklı yapı bıraktığı için istenen şeklin simetrik yapısnı da bozuyor açıkçası...mesela ben yapmış olduğum pen tool

olmuyor hocam sizin gönderdiğiniz desenlere baktığım zamanda netteki örnekleri incelediğim zamanda gayet bariz bir şekilde göze çarpıyor ki bu işin bir sırrı var bu pen tool ile bu kadar ahenkli kompleks desenler ortaya çıkarmak imkansız...Zira örnekler incelendiğinde üzerinde binlerle ifade edilen Anchor noktaları göze çarpıyor ki bunları pen tool ile oluşturmak neredeyse imkansız ...İlmek ilmek kilim dokumak bile pen tool ile anchor noktalrını oluşturmaktan daha kolay...ne kadar titiz çalışırsak çalışalım zoom in lerle sahnenin içine de girsek eğimi verdik oldu desek de kırıklı defolu desenler ortaya çıkıyor....Kusura bakmayın artık zıvanadan çıkmış durumdayım desem yeridir...Ya gerçkten Şimdi Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşamak isterdim ..BU hırsla mutlaka bir kursa kayt olur ve bu işi öğrenmek isterdim..O kadar yığınla iş var işi gücü bıraktım bu desenle uğraşıp duruyorum...

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Anchor toolları ikinci planda bırakın noktalar eklemek ve istemediğiniz noktaları silmek için direkt pen tool ile çizmeyi deneyin. Pen tool ile çizimde düz yolları tıklama ile oluşturabilirsiniz. Eğri yolları ise tıklama ve sürükleme ile oluşturmalısınız.

asilonline

Üye
Tepki
0
Yaşar hocam bu işlem banada lazım oldu. Lütfen bunu ayrınıtılı anlatabilir misiniz. Pencil den yamuk oluyor. pen tools da hiç yapamadım. Tam çizmeye başlıyorum. Bir kaç çizgi atıyorum birden üçgene dönüyor vs.

user9

Grafiker
Tepki
80
@asilonline

akşama müsait olucam bu hususta kimse yardım etmezse o zaman kadar bu durumda yardımcı olurum.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@asilonline

Merhaba asilonline, mesajı yeni görüyorum, cevap vermekte gecikmiş olabilirim kusura bakmayın özür dilerim, burada anlatmak istediğim çizimi dekupe tekniklerini kullanarak yapabilirsiniz, dekupa yapmak diye araştırdığınızda bir takım teknikleri bulabileceğinizi düşünüyorum, aslında bu cevabı verene kadar kısa bir video ile göstermek isterdim fakat mesajı geç görmekte geciktiğimden zaman olmadı ama yinede en kısa zamanda kısa bir video ile yardımcı olmaya çalışacağım.

Yukarı Alt