Illustrator ile ölçülü Uyarı yazısı ekleme?

gastrapoda

Üye
Tepki
0
Selam Arkadaşlar,

Ben Illustrator kullanmaya daha yeni başladım ancak bir türlü istediğim şeyleri yapamıyorum. Sitedeki tüm konuları ınceledım kendıme cözum olabılecek bir cevap ile karşılaşamadım..

Benim amacım ambalaj tasarımımın üzerine ölçülü olacak şekilde uyarı yazısını eklemek.

Mesela w: 9 cm H: 15 cm kutucugumuz bu ben bu alanın içeriine yine bir kutucuk eklemek istiyorum ve bu alanın %65 ini kaplamasını istiyorum... bunu otmatik yerleştirebilmem için bir çözüm varmı acaba?

Teşekkürler Kolay Gelsin....

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Sorununuzu anlayabildiğim kadarı ile size yardımcı olmaya çalışacağım .

Öncelikle bir dikdörtgenimiz var w: 9 cm H: 15

Scale aracımızın üzerine gelerek çift tıklamanız durumunda aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Burada uniform kısmını %65 olarak manuel düzenleyip Copy butonuna basarsanız eğer aşağıdaki gibi bir yeni dikdörtgeni eski dikdörtgenimize ortalı olarak oluşturmuş olursunuz.

Eğer düzenli büyütme- küçültme işlemi yapmak istemiyorsak Non-uniform komutunu aktif edip yatay ve dikey eksende olmasını istediğimiz değerleri yine manuel gireceğiz.

Faydalı olması dileği ile..

Keyifli forumlar dilerim..

gastrapoda

Üye
Tepki
0
Aslı Hanım Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim Deneyip size bilgi vereceğim teşekkürler

gastrapoda

Üye
Tepki
0
Aslı hanım şimdi dediğiniz gibi yaptım evet %65 kaplıyor alanın ama tam ortasında bırakıyor... bunu 9 cm ve 15 cm lik kutucugumuzun alt noktasına ve alt noktasından kenarlara yapışık şekilde olması mümkünmü? Yani ben üstten alan kazanmak istiyorum tm ortalamasını istemiyorum ancak ölçülerinden emin olmam lazım yani benim bir alanım var ve bu alan üzerinde uyarı alanı bırakmam gerekiyor buda en az %65 olması gerek ancak tabi bunun üzerine tasarımda yapacagım ıcın mumkun oldugunca kalan alanımdan yararlanmam gerekıyor

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
@gastrapoda

Evet mümkün :) Bunun için iki yolumuz var

1. yöntem kolay olan için oluşan iki kutucuğu birlikte seçiyoruz ve resimde bahsettiğim üzere bir uygulama yapıyoruz

2.yöntem

Object menüsü altında bulunan Transform alt menüsünden move komutunu tıklıyoruz ve açılan ekranda yatay yada dikey eksende kac cm kaydıracağımız yazıp ok butonunu tıklıyoruz

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
89
Aslı hanım çok hızlısınız gerçekten çok faydalı yardımlarda bulunuyorsunuz. tebrikler.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Grafikerler.org olarak kocaman bir aileyiz Emre bey.
Kim ailesinden biri yardım elini uzattığında geri çevirebilir.
Faydalı oluyor ise ne mutlu bana ..

Yukarı Alt