Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
26 Kasım 2007
Mesaj
8
Tepki
0
arkadaşlar illustrator sorunlarınız yada problemlerinizi gerekli her türlü desteği veririm
İYİ ÇALIŞMALAR
 

aslimo

Üye
Kayıt
19 Şubat 2008
Mesaj
8
Tepki
0
öyleyse ben birtane sorayım .illustratorde veya başka bir programda (vectörel olarak) kaydedilmiş eps formatlı bir dosyayı corelde bazılarını açarken bazılarını açamıyorum.yada bazı ai dosyalarını hoş onu açıkladılar düşük formatlı kaydedilmesi gerekiyormuş ama programda yok yapamıyorum neyse.birde eps olarak açtığım bir dosyayı daha sonra açamıyorum corelde yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
illurtrator düşük versiyon kayıt yapar. yok değil.

.eps dosyanızı açtıktan sonra File>Save As komutunu verın
gelen diyalog ekranında Adobe Illustarator zaten seçili olmalıdır. yeni dosya adını ve kayıt yapılacağı yer ayarlaması yaptıktan sonra başka bir ekran daha gelir.

bu ekranda üstte bulunan açılır menüye tıkladıgınız zaman, gelen pencereden illustratör ün değşik formatlarını seçebilirsiniz.
 

aslimo

Üye
Kayıt
19 Şubat 2008
Mesaj
8
Tepki
0
bahsettiğinizi biliyordum yani düşük formatla kaydedilebileceğini eksik cümle kurmuşum yanlış anlaşılmış.ben, program bende yok demek istedim.yani illustratör programım yok dolayısıyla dosyayı açıp o şekilde kayıt edemiyorum.
bazı eps dosyaları vectörel olarak açılırken bazıları açılmıyor ve mesela 01adlı bir dosyayı corele çağırıp onu silip tekrar çağırdığımda hata veriyor gelmiyor açamıyorum
corel bazı eps leri açarken bazılarını hiç açmıyor benmi yanlış bişey yapıyorum bilememdim asıl sormak istediğim buydu
genede teşekkürler...
 

Medusali

Üye
Kayıt
3 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba arkadaslar,
Freehand de yazı ve resim iliskisi ile ilgili bir sey sormak istiyorum. Kullandığımız "run around selection"
yazılar resmin hemen yanından akması durumunu illustratorde yapmamiz gerekiyor. Acaba mümkün mü
yani path cizip icine yazıyı yapistirmaktan bahsediliyor. Bu beni çok yavaslatir cunku yazilar linkli, resmi yazı alanına sürükledigimde yazılar resmin altında kalmasın, etrafını dolassin istiyorum. Mümkün müdür?

Alttaki resim ve yazi iliskisi gibi
 

grafiker17

Üye
Kayıt
28 Ağustos 2007
Mesaj
4
Tepki
0
hamza bozkurt ne kadar teşekkür etsem az birtürlü Illustratordaki dosyayı nasıl corel de açacam diye ağlanıp duruyordum ama sayende tüm sıkıntılarım sona erdi...Tasarımın faren dert görmesin...
 

Medusali

Üye
Kayıt
3 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
tesekkurler. bir süre önce farkettim bir makalede nasil yapilacagi yaziyordu. Ancak bir daha illustrator de dergi mergi yapmam, sırf denemek icin girdim bu yola ancak oldukca hantal ve zahmetli, bir daha bu is icin kullanmiycam. In design • Illustrator kısayladigimizda hangisini tercih edersiniz coklu sayfada.? Neden?
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
@Medusali

tabikide indesign kullanilmali hoca coklu sayfalari calismak icin. Basli basina bir tipografi programidir. Ps deki efekleri verebilirsin. 1gb ramli bir pcn varsa hic kasmaz. Illustratordede coklu sayfa calisabiliyorsun hatta onun icin eklentisi bile var ancak yinede indesign derim. Ancak illustrator ve indesign mukemmel ikili oluyorlar.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
Indesing daha çok mizanpaj için üretilmiş olup Quarkla rekabet içindir. Indesing ile Illustrator u karşılaştırmak bir hata olur. çoklu sayfadaki kastınızda zaten mizanpajla ilgilidir.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt