illustratörde yazıları objelere çevirme

Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
221
Tepki
4
Arkadaşlar, yoğun içerikli bir çalışma sonunda, coreldeki özellik gibi embedlenmemiş yazı kalıp kalmadığını kontrol edeceğimiz bir özelliği var mı :allalla:
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Coreldeki özellik gibi derken ne demek istediniz tam olarak anlamadım. Corel pek kullandığım ve bildiğim program değil. Daha açık yazarsanız bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
 
Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
221
Tepki
4
@Yaşar KARADENİZ

yani çalışma içinde kullanılan yazıların font halinden grafik objesine dönüştürülmesi için "creat outlines" diyoruz ya, mesela dönüştürmeyi unuttuğumuz bir yazı kaldı mı, bunu tek tek kontrol yerine bir menüden kontrol edebilir miyiz?
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Emre Zengin, merhaba.

Öncelikle, sözünü ettiğiniz "create outlines" işlemi, bir "embedleme" değildir. Embedleme dediğiniz şey, olsa olsa bir fotoğrafın linkinin kaldırılması işlemi olabilir.
Gelelim sorunuza.

Bir projede, şu veya bu sebepten dolayı yazıları çizim objelerine çevirdiğinizde, yani "create outlines" yapmak istediğinizde acaba hâlâ çevrilmemiş yazı var mı diye merak ettiğinizde,
sellect>object>text object komutu ile bu yazıları bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
2 Temmuz 2008
Mesaj
221
Tepki
4
öncelikle Yaşar bey kusura bakmayın çırak grafiker olarak bazı terimleri karıştırıyorum, Tuncer bey teşekür ederim, evet istediğim özellik buydu, bilgi için teşekürler, konu başlığını yazıları objelere çevirme olarak değiştrirsek, bilmeyenler içinde kolay ulaşım olur.
 
Yukarı Alt