Illustrator'den Corel'e aktarma

Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar başlıkdada belirttiğim gibi
Illustrator'den Corel'e aktarma oluyormu acaba aktardıkdan sonra hala düzenlenebilir pozisyonda olacak ?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
AI dosyalarını corelde vektör olarak açabilirsiniz. Fakat AI dosyasını kaydederken "use compression" seçeneğindeki tıkı kaldırmanız gerekir.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Her ikisi de vektörel tabanlı bir program. Elbette aralarında dosya aktarımız mümkün. Illustratör her ne kadar Cdr dosyalarını açamasa da Corel .ai - .eps ve pdf gibi uzantılı dosyaları gayet başarılı bir şekilde açmakta. Şahsen kendi tecrübelerimde bazı durumlarda ai den Corel Draw'a dosya aktarırken kimi zaman eps kimi zaman ai 10 ve alt sürümlerinde export edip aktardığımda daha başarılı sonuçlar aldım. Çalışma dosyasının içeriği ve efektlere göre değişiyor bu durum.
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Eps, ai, pdf, svg gibi vektörel format uzantılı kaydettiğiniz dosyaları bir programdan diğerine aktarabilirsiniz.
Illustrator'e Corel'den dosya almak, Illustrator'den Corel'e dosya almaktan daha zordur.Corel tüm vektör uzantıları bağrına basarak alırken Illustrator orjinal Corel uzantısı olan cdr formatı tanımaz...Ama yukarıda saydığımız vektör formatlarında kaydettiğiniz veya export ettiğiniz çalışmayı diğer bir vektör tabanlı programda direkt açabilir veya "import" yahut "place" seçenekleriyle kullanabilirsiniz.
Bazı durumlarda ,programların kendilerine has özelliklerinden kaynaklanan sorunlar çıkabilir.Birinde verdiğiniz bir kalınlık, bir efekt vs. diğer programda değişmiş olarak çıkabilir.Bu tip sorunlar için ilk önce denemeniz gereken şey farklı bir formatta kaydedip tekrar açmaya çalışmaktır.Bunda da hüsrana uğrarsanız kaydederken programın size sunduğu seçeneklerden eski sürümde kaydetmeyi denersiniz.Yine olmadıysa çalışmanızda bir takım birleştirmeler, çevirmeler yapmanız icap eder ki bunu ancak her iki programa hakim tecrübeli kullanıcılar yapabilir.
Özetle, dosyanızı pdf olarak kaydedip o şekilde diğer programda açıp deneyin, sonuç olumsuz olursa tekrar detaylı yazarsınız, yardımcı olabilecek insanlar var.
Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt