İndesign Cmyk renk paleti

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Gördün mü bak, Adobe'deki beyinler (daha da türkçesi 'adamlar') bunu daha önce düşünüp, programı ona göre programlamışlar: "Hepsini tek bir işte" kullanmayacağını bildikleri için, kullanmayacağın renklerin o tek işte (teknik deyimle 'tek bir belgede') bulundurmanın gereksiz, ayakbağı olacağını düşünerek yüzlerce, binlerce renk barındıran paleti öntanımlı olarak yüklememişler. Kullandığın bir renkte değişiklik yapma ihtiyacı doğarsa, paletin içinde ara ki bulasın o rengi yüzlerce rengin arasında!

Konu renk olduğunda, resim şaheserleri yaratacaksan, şaheser yaratmak için yüzlerce rengin elinin altında, paletinde olmasını istiyorsan, yeri InDesign değil zaten. Aksi halde 3 renkle devam....
 

embermoon

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
6
Tepki
0
57 kb'lık renk paleti ve üstelik de açıp kapama gibi seçeneğimiz göz önünde bulundurursak nesi ayak bağı olacak anlamadım anlamak da istemiyorum. Tüm renkleri aynı anda kullanmak istediğimi ya da şaheser yaratmak istediğimi idda etmediğim halde sanki böyle iddalarım varmış gibi hakkımda varsayımlarda bulunarak mesajlarıma yorumlar yazmakla nereye varmak istiyorsunuz anlamış değilim ve bunu da anlamak istemiyorum.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Zaten Pantone kataloğu Indesign'da yüklü olarak geliyor. Sözü edilen renklerin hepsini Swatch'a yüklediğinizde programın kendini çevirmesi riskli hale gelir. Çalışma anında kırılmalar olabilir ve Indesign her zaman bu kırılmaları kurtaramayabilir. En iyisi ille de pantone renk kullanacaksanız, pantone swatch'ı içinden ilgilendiğiniz rengi, gelen pencerede cmyk'ya çevirmeniz gerekir.
Böylece risk almazsınız.
Tuncer ÖZKAN
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
Arkadaşlar, gereksiz bir diyalog oluyor bence.
İhtiyacı olan kullanır, olmayan kullanmaz. Kimilerine kolaylık sağlayabilir.
Arabalarda olduğu gibi Modifiyeli program kullanmayı sevenler de vardır mutlaka :)
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
İlk mesajımda yazmıştım: Yüzlerce renk barındıran palete ihtiyaç duyuyorsan, InDesign sana göre değil; programın amacını, işleyişini ve kullanımını bilmiyorsun diye. Meseleye 57 kb açısından bakman, dediğimi doğrular nitelikte. Çizdiğin bir kare için renk beğenirken az önce seçtiğin bir renkte karar kılmak istediğinde, o karar kıldığın rengi ararken yazdıklarımı o zaman anlarsın, anlamak istersin. Şimdilik bunları başkaları anlar diye yazıyorum, anlamak istemediğini yazmışsın, üstüne alma. Sana yönelik değil artık yazdıklarım.
 
Yukarı Alt