İndesign de word içe aktarma sorunu

Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
arkadaşlar merhaba;

indesign de kitap tasarımı yapıldıktan sonra dışa pdf olarak aktarıyoruz ve yazara gönderiyoruz, fakat yazara gönderdiğimizde bazen kitabın içerisinde kelime hataları vs. olabiliyor bu durumd yazar not alıp bize gönderiyor biz tek tek tekrar yapmak durumunda kalıyoruz pdf yi word olarak cevirip gönderdiğimde düzenlemeleri kendileri yapıp son halini gönderiyorlar fakat dizgiyi baştan yapmak zorunda kalıyoruz,

word dosyasını ice aktardıgımız zaman sitil ve sayfa yapısında bozulmalar oluyor smart text olayı işe yaramıyor acıkcası, bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlarımız yardımcı olursalar sevinirim

saygılarımla..
 
Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
@vejdi

sorumda smart tex olayını bildigimi ve işe yaramadıgını söyledim dikkat ederseniz, tam olarak sayfa yapısını korumuyor başka bir yöntem biliyormusunuz bunun ile ilgili.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@espiriktuel

Bunun 3 çözümü var . Bende yıllarca aynı işi yaptığım içn kullandığım yöntemleri söyleyecem.

Birinci yol hiç hoşunuza gitmeyecek ama en basit yol; Yazarada indesign kurun Aynı dosyayı açsın ve sadece yazıları müdahale edip düzeltmelerini yapsın. (sonuçta wordden farkı yok bu anlamda) Siz de ilş bitince onun yolladığı indesign dosyasını alın. Dosyayı, mizanpajı bozabileceği ihtimaliyle farklı kaydedip sizdeki orjinaliyle yanyana açın. Ve sadece yazıları copy past yöntemiyle aktarın. Merak etmeyin çok kısa süren bir işlem söz gelimi benim 112 sayfalık dergimde bir kaç dakika sürüyor.

2. Yol da oldukca basit. Word dosyalarınızı indesignde linkli verin. Ve o word dosyaları yazar değiştirip kaydettikçe stiller bozulmadan yazıların değiştiğini göreceksiniz. (ben bu yöntemi sevmedim)

3. yol ise en profesyonel olanı eğer iş yeriniz bu kadar ayrıntıyı kaldıracaksa hem yazar hem tasarımcı hem de yönetim açısından en iyi yöntem bu.

İndesign paketini kullanmak yani incopy yazılımını kurup indesignle eşleştirmek.

İncopy adı üstünde editörler/düzeltmenler için hazırlanmış bir yazılım siz ayarları yaptığınız takdirde online olarak, ya da mail yoluyla indesign belgenizle canlı iletişim kuruyor yazarınız bu programı kullanıyor. Ama sadece ve sadece sizin izin verdiğin yerlere yazı müdahelesi yapabiliyor kesinlikle sitil ve biçimlere etki edemiyor. Hem herifcioğlu istediği gibi düzenlemsini yapıyor bu anlamda incopy wordden basit bir metin düzenleyicisi aslında.
Şu an bir çok gazete ve yayınevi bu düzeneği kullanıyor. Alışması ve ayarları kesinlikle zor evet ama düzeneği kurunca herşey çok hızlanıyor.
 
Yukarı Alt