Indesign dosyalarını tek Indd Dosyası altında birleştirme

Kayıt
5 Ocak 2009
Mesaj
13
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba,

Indesign'da 112 sayfalık bir dergi hazırladık, fakat editör sonradan bütün konuların yerlerini değiştirdi. Çorba oldu yani,

Toplamda 15 adet konu var ve hepsinin yeri değişti. Bende öyle olunca konu konu ayırarak 15 tane farklı indesign dosyası oluşturdum, şimdi de hepsini tek bir indesign dosyası altında birleştirmek istiyorum. Sonradan üstünde tekrar düzeltmeler olabilir çünkü.

Yardım edebilir misiniz rica etsem? Şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Erkan EŞME

Hocam indesign kullanmanın nedenlerinden biride bu anlattığınız sorunlara bire bir çözüm sunmasıdır. Yani bir dergi çalışması sırasında zaten konuların sayfaların yerinin değişmemesi düşünülemez.

Bunun için dökümanınızı parçalamanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken yeri değişecek sayfaları, sayfalar panelinden seçip move to komutuyla ilgili sayfaya göndermek. Sağ klik - move to - atıyorum, 28. sayfa sonrasına ya da öncesine bu komutla tüm yer değiştirmelerinizi hem aynı dökümanda hemde farklı dökümanlar arasında yapabilirsiniz. Move komutu vermeden elle de tutup çekerek sayfaların yerlerinin değiştirebilirsiniz. Bu işlem sayfa yapılarınzı bozmaz, sayfa numarası kendiliğinden güncellenir.

Ama demişsiniz ben dökümanımı 15 parçaya ayırdım. O zamanda yeni bir indesign belgesi açıyoruz ama document olarak değil, book olarak. Book, altında dökümanları birleştirmeye yarayan, tüm dökümanlara aynı anda etki edebileceğiniz (stil, sayfa numaraları vb) bir platformdur. Bookla ilgili ayrıntılı bilgileri adobenin türkçe indesign derslerinden bulabilirsiniz.

Evet dediğim gibi book'u bu anlamda kullanabilirsiniz. Ama güncel bir makinada dökümanı parçalara ayırmaya çok özel bir neden yoksa hiç gerek yoktur. Atıyorum çok eski bir bilgisayarda çalışırsınız makina kaldırmaz o zaman forma forma çalışıp book altında dökümanınızı birleştirebilrisiniz. Ya da 1000 sayfalı bi kitap hazırlıyorsunuzdur iş karışmasın diye yine farklı dökümanlarda çalışıp book da birleştirebilrisinz.

Ama makinanız çok zayıf ve eski değilse (G4 ve öncesi mac yada 2005 öncesi bir pc) ben bookla uğraşmanız yerine. Yeni bi ID belgesinde anlattığım move komutuyla yeniden tek dosya yapmanızı öneririm. Evet book işleri çok kolaylaştırır ama şu anda sanırım bu yeni özelliği keşfedecek zamanınız yok.
 
Kayıt
5 Ocak 2009
Mesaj
13
Tepki
0
Zamandan ziyade üstadım pek anlamadım da book olayını,

Move komutunu sık sık bende kullanıyorum ama sağ sol konu başlangıçlarda sıkıntı yaşıyorum, onu bi türlü aşamadım,
 

1965

Üye
Kayıt
28 Şubat 2010
Mesaj
8
Tepki
0
Book altında o dediğinizi ben yaptım, bir klasör içinde kodları topluyor, ama sanıyorum arkadaşın anlatmak istediği ya da beanim anladığım, örneğin 20 sayfa bir kod, 35 sayfa ikinci kod, bunları tek bir kod yapabiliyor muyuz, 55 sayfalık olarak
pdf de sayfaları birleştirmek gibi
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Koddan kastınız nedir. Döküman sayfa sayısının book'da önemi yok sınırından emin değilim ama bir çok farklı indesign dökümanını birleştirebilirsiniz.
 

aselam

Üye
Kayıt
9 Mayıs 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Bir InDesign dokümanındaki sayfaları diğerine aktarmak için her iki dokümanı da açmanız gerekir. Aralarında sayfa aktarımı yapacağınız dokuman sayısı birden fazla da olabilir. Bu durumda hepsini açmalısınız.
Yapılacak işlemler şu şekildedir.
1. Dokümanlar açılır.
2. Page penceresinden taşınacak sayfalar seçilir
3. Seçilen sayfalardan birinin üzerine sağ tuş yapılır ve “Move” tıklanır.
4. Sayfaların, açık olan dokümanlardan hangisine taşınacağı ve kaçıncı sayfaya konumlanacağı belirlenir.
5. “Ok” düğmesine tıklanıp işlem gerçekleştirilir.
 
Yukarı Alt