Indesign'da katalog sayfası hazırlamak

Kayıt
11 Ocak 2012
Mesaj
13
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Diyelim ki A4 ebatlarında bir katalog hazırlayacağım. Kapak hariç iç sayfaların tümünde büyük bir fotoğraf kullanmak istiyorum. Yani örneğin birbirine karşılıklı bakan 2 ve 3 numaralı sayfalar açıldığında fotoğraf her iki sayfayı kaplayacak şekilde yerleştirilmiş olacak ve diğer tüm iç sayfalar da hep bu mantık da devam edecek.

Bu doğrultuda sormak istediğim şudur,
1- Tasarıma başlamadan önce oluşturacağım boş yeni sayfanın ebadı A4 mü, yoksa A3 mü olmalıdır? Bunu soruyorum çünkü kataloğun kapalı hali A4. Fakat açık hali A3 olmuş oluyor ve ben A3'ü kaplayacak büyüklükte bir fotoğraf yerleştirmiş olacağım.

Bu durumda 2 adet bağımsız ama bitişik A4 sayfa açmam mı gerekiyor, yoksa sadece tek bir A3 sayfası mı açmam gerekiyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Saygılar,
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
New document derken
Ebat: A4 işaretledikten sonra
facing pages yazısına çeltik at. Sayfalar yanyana sıralanır.
Sonra resim alanını iki sayfayı kaplayacak şekilde açıp resim ekle.
 
Kayıt
11 Ocak 2012
Mesaj
13
Tepki
0
@rhinokurt

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Bu cevabınıza istinaden bir başka sorum daha olacak.

Diyelim ki ben dediğiniz gibi sayfaları A4 boyutunda ve yan yana çalışarak işi bitirmiş olayım. İş bitiminde sayfaları forma mantığına göre montajlamak istersem hangi yolu izlemem gerekiyor?

Bu arada forma ve montajlar hakkında bilgi sahibiyim. Yani o konularla ilgili detaya girmenize gerek yok. Benim merak ettiğim iş bitiminde ben bu sayfaları montaj yapabilmek için nasıl parçalarım? Örnek vermem gerekirse 2 numaralı sayfayı 3 numaralı sayfadan koparmam lazım ki onun yanına gelecek başka bir sayfayı forma mantığına göre montajlayabileyim.

Umarım durumu anlatabilmişimdir,
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
Biten çalışmayı export komutuyla PDF kaydedin.
(Adobe PDF preset ayarı Press Quality olacak)

Sonra aynı ebatta yeni döküman açın. Place komutuna tıklayın show import options'a çeltik atın. PDF dosyasını seçin. Karşınıza PDF'in hangi sayfasını seçmenizi söyleyen bir kutu çıkacak. Range satırına sayfa nosunu girin. crop to satırında artı seçin. Şimdi boş sayfalardan istediğiniz sayfaya gelin. Sayfanın sol üst köşesine farenin imlecini tıklayın.
 
Kayıt
11 Ocak 2012
Mesaj
13
Tepki
0
@rhinokurt

Öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu bu bilgiler. Peki siz Indesign'da yaptığınız çok sayfalı bir işin sayfa montajını yine Indesign içerisinde mi yapıyorsunuz? Yoksa sayfa montajını farklı bir programda mı hallediyorsunuz?

Tasarım aşamasından sonra sayfa montajı konusunda izlenilmesi gereken en sağlıklı yol sizce nedir?
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
Merhaba
Montaj konusunda yardımcı olamayacağım. Tasarımı bitirdikten sonra film servisine teslim ediyordum onlarda montaj yapıp filme çıkarıyorlardı.. Montaj için özel program kullandıklarını biliyorum. (Programın ismini bilmiyorum) Daha pratik ve daha avantajlı sanırım...
 

cut06

Üye
Kayıt
19 Temmuz 2010
Mesaj
11
Tepki
1
place kolmutuyla .pdf formatındaki dosyayı indeign aktarınca objele resme dönüsüyor bunu nasıl engelleriz objenin obje vektörel formatıyla kalmasını nasıl sağlarız
 
Yukarı Alt