InDesign'da Montaj Yapımı

Kayıt
29 Ağustos 2007
Mesaj
327
Tepki
7
Eğer daha önce çalıştığınız bir dökümanı montaj yapmak istiyorsanız document setup´tan bleedlerinizi ayarlayın. Varsa resimleri bu alanlara kadar taşırarak baskıda kesimden kaynaklanacak sorunların önüne geçin.

Taşırmaları yaptıktan sonra dosyanızı pdf yapmanız gerekiyor.

Ofset baskı için uygun olan seçenek: File/Adobe PDF Presets/[PDF/X-3:2000] dir.





Kayıt yerini belirledikten sonra açılan pencerede Mark and Bleeds bölümüne geçin ve burada Top, Bottom ve Outside bölümlerine 3 mm girin. Artık elinizde 303x213 mm ebatında sayfalarınızın bulunduğu baskıya uygun bir pdf dosyanız var.





Artık montaja geçelim. 640x900 mm indesing dosyanızı oluşturun. İçine 303x213 mm bir resim alanı açın.
Reference point sol üst köşe seçiliyken x=12, y=322 girin.



Alanı çoğaltın. açı olarak 180º´yi verin.İkinci alanın koordinatlarını x=12, y=15 girin.
iki alanı seçip step and repead ile yatay olarak 213 mm coğaltın.
Dört alanı seçip step and repead ile yatay olarak 450 mm çoğaltın. Kesim kroslarını alanların birleşik yerlerinin hizasına, diğer alanların 3´er mm içine gelecek şekilde yerleştirin. Baskı kroslarını sayfanın ortasına gelecek şekilde sağa ve sola hizalayın. CMYK nızı hazırlayın ve forma bilgilerinizi girin. Formanızın bir yüzü hazır.
Şimdi sayfanızı Layout/Pages/Dublicate Spread ile çoğaltın. İşlemi 4 kez daha tekrarlayın. 6 sayfa montaj şablonu hazır.

Şimdi pdf dosyasını buraya alalım.

Önce forma kırıp numaralarını yazmanız gerekiyor Tabii eğer ezberinizde sayfa yerleşimi yoksa. Ben, 48 sayfa 3 forma iç içe atılan bir örnek hazırlayacağım.

Kırıp numaralandırdığınız formanızı açın. En küçük sayfa numarası sağ altta kalacak şekilde ön formayı önünüze koyun. Üst soldan başlayarak pdf dosyasındaki sayfaları çağırmaya başlayın. Önemli nokta Show Import Options seçeneğinin işaretli olması.

1. forma ön dizilimi
üst 5-44-41-8 alt 4-45-48-1



alıntıdır
 
Yukarı Alt