InDesigndaki bazı başlıklar için rehberlik

Kayıt
14 Kasım 2022
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba,
ID kullanmaya yeni başladım. 2020 versiyonunu kullanıyorum.
Çalıştığım dosya TYT matematik, MathMagic programından giriş yaptığım formüller var.

1) Formüllerin çerçevelerini metin kutusunun içinde ortalamak istiyorum. Yerini değiştirmek istiyorum, mavi çerçevesini, değiştiremiyorum. Hizalama yapamıyorum. Bunun yöntemi varsa beni yönlendirin lütfen. Çerçevelerin üzerine sağ ile tıklayıp anchored object'ten optionsdan ortalamayı denedim bu doğru yöntem midir?

2) Yeni nesil soruların malum resimleri oluyor. Shutter'dan çektiğimiz ve üzerinde oynadığımız eps dosyaları oluyor. Bu eps dosyalarını açarken çalılma alanlarını Aİ'de hangi ölçüde açmak gerekiyor? Bazı shutter resimleri müthiş büyük ve üzerine metin girip eps olarak kaydedip, ardından İD'a çağırdığımda küçültmem gerektiğinde o resimlerdeki yazı fontları da küçülüyor. Bununla ilgili ne yapmalıyım?

3) Elimdeki dosyayı tamamladıktan sonra, tüm çalışmayı bitirdikten sonra ID'de dosyayı package yapmam gerektiği söylenmişti. İşini bitirdiğim insanlara işlerini yollarken bu package ettiğim dosyayı mı yollamalıyım? Yoksa ilk düzeltmeler için sadece pdf dosyasını göndermek yeterli midir?

4) Soru şıklarının yerleştirimi için elimde 1 adet hazır stil şablonu var ama onlar her zaman her dosya içeriği için geçerli olmuyor. Ve stil hazırlarken bir türlü bunu doğru düzenleyemediğimi fark ettim. Bunun için bir öneriniz, yol göstermeniz olur mu? Mesele A,B,C,D ve E beşli şıklardan ilk üçü üstte son ikisi onların altına yerleşmeli, bir türlü düzeni doğru kuramıyorum.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.
 
Yukarı Alt