InDesign'de Renklerin Sırları

Kayıt
29 Ağustos 2007
Mesaj
327
Tepki
7
İşte bir kaç örnek: Sperations önizleme paletini kullanın window > output menüsü ve paletin aşağıya açılan menüsünden seperationları görmeyi etkinleştirin. (Seperation Preview)

Palet size kullanılan renkleri ve dökümanda kullanılan herhangi spot renklerin listesini verir. Görünürlüğü kapatın (altındaki göz ikonuna tıklayın) ve listedeki diğer renk paletlerinede aynısını uygulayın aradığınız dahil olmak üzere. Örnek olarak nerede spot renk kullanıldığını görmek istiyorsanız dört ana rengin görünürlüğünü kapatın: Cyan, Magenta, Yellow ve Black; yada sadece paletteki en üst CMYK görünürlüğünü kapatın, bütün renkleri bir anda kapatacaktır.

Sadece bir seperation açık kaldığında InDesign o rengi koyu renkte gösterecektir.



Bu size sayfada kolay bir görüş sağlayacaktır. Eğer birden fazla sayfa ile çalışıyorsanız, sadece biraz zoom out yapmanız yeterli olacaktır.

Spot olmayan renkleri bulmak..

Eğer aradığınız renk özel hazırlanmış bir CMYK veya RGB ise ne yapacaksınız?

Seperation paleti size bunları göstermez. İşte size birkaç yardım. Ben hazırladığım altın kahverengi ( C19 M35 Y0 K0) CMYK´nın dökümanda nerede kullanılmış olduğunu bulmaya çalışıyorum. İlk olarak swatches paletinde özel hazırlanmış CMYK´ ya veya RGB´ ye çift tıklayın ve renk tipini Process´den Spot´a değiştirin.





Diğer bütün renkleri kapatın ki bu rengi döküman üzerinde kolayca bulabilelim.


 
Yukarı Alt