Information board

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Bu bize okulda yaptırılan bir projeydi. Mandalina ağacı geldi bana. Onun hakkında bilgi posteri hazırlicaktık işte. Sırasıyla soyutlama, info ve pattern oluyor buradakiler. Genelde yaptıklarımızı genelde normal insanlara göstermemiz de isteniyor, bende merak ettim ne olacak sonuç diye koymak istedim. Genelde koyduklarıma yorum gelmiyor neden bilmiyorum, korkuyor musun, eleştiri yapmayı mı bilmiyorsun ki bu bilinen öğrenilen birşey değil, yada böyle bir çalışmaya eleştiri yapmaya mı layık görmüyorsun kendini anlamadım. :p

 

irem.

Üye
Kayıt
18 Eylül 2012
Mesaj
44
Tepki
34
öncelikle ellerinize sağlık. kullanılan fontlar, renkler gayet yerinde. ağacın gövdesindeki insan figürüde hoş fakat alt taraf biraz göz yoruyor gibi. yazıyı biraz ağaçtan uzaklaştırsanız daha iyi durucağını düşünüyorum. biraz arada boşluk kalsın. son olarakta yukarıda yapmış olduğunuz şekle fazla anlam yükleyemedim..
iyi çalışmalar dilerim
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Şimdi o üstteki şey soyutlama dediğimiz kısım oluyor. Ağacın seçtiğimiz özelliğini soyutluyorduk. Benim aldığım özellik mandalinadan başka mandalina ağaçlarının çıkması, çekirdek falan ve renginin değişmesi. En başta yeşil o yüzden köklerden yeşil başlıyor en üste ulaştığında turuncu oluyor. Diğer küçük yuvarlaklarda mandalinaları temsil ediyor yeni ağaçtan çıkacak olan. Hemde mandalinanın içindeki o küçük taneleri de göstermeye çalıştım. Etrafındaki çizgi de mandalina kabuğu zaten. İkinci kısımda yazı düzenlemesi biraz sorunlu evet fark ediliyor. :D O adam da ortalama bir mandalina ağacının boyunu gösterebilmek için kondu, yaprakları hep yeşil o yüzden bütün yaprakımsı şekiller yeşil tonu, mandalinalar renk değiştiriyordu o yüzden bazıları turucu baıları yeşil yine. En alttaki de desen oluyor. Tamamen kurallar çerçevesinde çıkarılmış bir şekil, bir badanacıya versek aynısını çizebilir yani kurallarıyla. Amaç oydu onda. :p Kuralları oluşturmak biraz sıkıntı ama olsun. :D Ondada yine ağaç soyutlamasıyla yapılmış bir desen var. Yapraklar ve mandalinalar. Yaprakların arkasından görünen mandalinalar, bazen mandalinalar önde tarzı bir çalışma. Ortadaki kısmın belirli açılarla döndürülerek belirli yerle konmasıyla oluşturulmuş belirli bir şekil ki ortadakinin de kendi içinde belirli kuralları var. :p Çok içime oturmuştu yaparken çok uğraşmıştım. :D Tanımsız şekiller istemiyoruz diye ısrar etmişlerdi, bende dedim alın her şey belirli. :D
 

Dosyalar

Kayıt
16 Nisan 2010
Mesaj
14
Tepki
4
kendi kendiyle konuşan bi tipsin ya. millet senden mi korkacak saçmalamışsın. görende burada her çalışmaya takır takır yorum yapılıyor bi seninkine yapılmıyor sanacak. milletin işi güc var oturup senin çalışmalarına yorum yazmakla zamanmı öldürsün?

çalışmana gelince alıntı görsellerle ve üniversite inglizcesiyle oluşturulmuş bi çalışmadan ibaret. :D
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
16 Ocak 2014
Mesaj
2
Tepki
2
Öncelikle emeğine sağlık. Ben de yüksek lisansta infografik yapmıştım. Kolay bir şey değil biliyorum.
Ben eleştiri olarak bir tek şunu söylemek istiyorum, tasarımsal olarak çok güzel olmuş ama infografikte amaç ilk bakışta ve bir bakışta olayı görmek ve anlamak. Açıkçası ben senin grafiğine ilk baktığımda renklere ve boylara göre bir şey anlattığını gördüm ve sonrasında da ne renk ne anlatıyor diye baktım ama sonra anlayamadığım bu dağılımın yerleşimi neye göre onu anlayamadım.

Herneyse, belki de ben anlayamadım. Güzel çalışma olmuş, tebrik ederim.
 
Yukarı Alt