Insert Emboss Text Efekti

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Insert Emboss Text Efekti
Insert Emboss Text Efekti​
1-Ctrl+N ile karşımıza çıkan pencereden 600 e 200 boyutunda bir arka plan büyüklüğü oluşturuyoruz.Yine aynı pencereden custom ı seçip,renk olarak #CCCCCC değerini giriyoruz.
2-Tools Panelinden A Text Toolu seçip istediğim bir texti oluşturuyoruz.Yani yazımızı.
3-Yazımız seçili iken properties panelinden W:400 H:150 değerleri verilmiş şekli ile ayarlıyoruz.Eğer properties paneliniz gözükmüyorsa windows menüsünden properties seçili hale getirmelisiniz.

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 705x127 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın
4-Filters/Bevel and Emboss/Insert Emboss u seçelim.
5-Insert Emboss için aşağıdaki değerleri girelim.
6-Çalışmamızın son hali bu şekilde olacak.Eğer arka plan renginizi properties panelindeki canvas tan bir kaç değiştirirseniz.Efektin arka plan rengi ile paralel değiştiğini görebilirsiniz.
7-Bu aşamada bir de bir resim çağırıp resmimizin üzerinde aynı yazıyı oluşturalım.Çıkan pencereden bir resim çağırıp resmin boyutunu canvas size yani arka plan büyüklüğüne uygun şekilde properties panelindeki W:600 H:200 olrak verelim.Eğer arka plan ve resim arasında boşluklar hala varsa fit canvasa tıklarak bu durumu önleyebilirsiniz.
8-Resim üzerine koymuş olduğumuz text ve bu texte verilmiş Inner Emboss efekti yukarda sunduğumuz ile aynı aslında.Fakat arka planımızda bir resim var.
 
Yukarı Alt