İnternetin Bedava Olduğu Ülke?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Finlandiya hükümeti, internetin vatandaşların yasal hakkı olduğunu ve herkese ücretsiz 1 megabit genişbant internet hakkı verileceğini duyurdu. İlgili yasanın parlamentodan geçmesiyle birlikte Finlandiya'da herkese ücretsiz 1 megabit internet genişbant hizmeti verilecek. İlgili yasa Temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Finlandiya İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı'da söz konusu yasayı doğrulayarak, erkese ücretsiz 1 megabit genişbant bağlantı hakkı verileceğini açıkladı.

Finlandiya hükümeti, 2015 yılı itibariyle de kendi halkına 100 Mb genişbant bağlantı hizmeti verme hazırlıkları yapıyor. Bakanlık ayrıca orta vadeli amaçlarının bağlantının cep telefonu ağ servisi üzerinden verilmesi olduğunu aktardı.

Veri transferi teknolojisinin genel adı olarak kullanılmakta olan genişbant internet, kullanıcılara bilgisayardan ya da cep telefonundan yüksek hızda veri indirmeye olanak sağlıyor. Bu olanağı sağlayan 3N teknolojisi de yakın zaman önce Türkiye'de kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.




Kaynak
Grafikhaber.net
 

Gacco

Üye
Kayıt
27 Ekim 2009
Mesaj
25
Tepki
0
habere bak yha bu haberi bizim hükümet görürse şayet kesin zam yaparlar.Global ilerlemeye karşı bi tepkimiz olduğu için diğer ülkeler ne kadar ilerlerse bizde tam tersine gitmekte bir numarayız!!!
 

setgrafik

Üye
Kayıt
19 Eylül 2010
Mesaj
4
Tepki
0
100 mbit fiberinternet sınırsız 500 ytl

kim internet için 500.ytl verir aklım almıyor. 1yılda 6 milyar eski deyimle :)
 

cemgiray

Üye
Kayıt
2 Nisan 2013
Mesaj
18
Tepki
0
İBB ve İGDAŞ gibi bir sürü kurum ücretsiz internet denedi ama anında SOL ( Superonline ) dava açıp yasaklattı :) aynı şekilde PTT ilk zamanlar internet için bağlantı ücreti almıyordu Turk.net dava açarak ücretli yaptı :) yani bizde sorun devlet değil özel sektör :)
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
özel sektörün kafası her şeye basmıyor, gelsinler ben onlara proje üreteyim :)))
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Geçe yıldan beri TTNET ile Uydunet, mahkemeliklermiş. TTNET yüzünden, Uydunet yeni abone alamıyor, yeni hatlar çekemiyor,... Sebebi çok basit: TTNET, 8 Mb'a kadar hızda sınırsız internet için ayda 64 TL (dikkat: 64 TL'ye kadar değil, tam 64 TL) alıyor. 20-30 yıl öncesinin telefon kablolarından en fazla sağlayabildiği hız 1 MB. Ben daha 1.1 MB'ı göremedim. Aynı hız ve şartlar için Uydunet'in aldığı ücret 30 TL! 34 TL fark nereye gidiyor? Doğrudan TTNET'in cebine! (Dikkat: TTNET'in cebine kadar değil, tam olarak cebine.) Bir kelime oyunuyla insanların soyulduğu başka bir ülke var mı yeryüzünde?

EK: Bir de zaman zaman bilgilendirici sayfasına yönlendirir. "Adil kullanım kotasını aştığınızdan hızınız 3 MB'a düşürülmüştür" gibisinden. Sadece pişkinliğin değil, hakaretin de daniskası bu olsa gerek! Hiç ver(e)mediği 3 MB'a düşürmüşmüş!
 
Yukarı Alt