İsimsiz ve fotoğrafsız CV devri başlıyor

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Fransa’da, işe alımlarda “ayrımcılığın” önüne geçebilmek için, deneme amacıyla isimsiz ve fotoğrafsız özgeçmiş uygulamasına geçiliyor.


Uygulamanın hedefi, işvereni, işe başvuranın milliyeti, ırkı, cinsiyeti, dini ve rengi gibi ayrımcılık içeren tercihlerden uzak tutmak.
Deneme amacıyla bugün başlatılan projeye, Çalışma, Göç ve Uyum Bakanlıkları da destek veriyor.

Fransa’da 2006 yılında çalışma hayatında fırsat eşitliğini garanti altına almak için kabul edilen yasa, 50’den fazla işçi çalıştıran işletmelerin isimsiz özgeçmiş uygulamasına geçmesini öngörüyordu.

Yasa çıkmasına rağmen uygulama amacıyla bugüne kadar hiçbir genelge yayımlanmamıştı.Fransa’nın önde gelen şirketlerinden L’Oréal, Accor, Axa, La Snecma ve PSA-Peugeot Citroen, uygulamaya ilk geçen şirketler arasında yer alacak.



Kaynak
Grafikhaber.net
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Bence olay, Fransa'da gittikçe artan göçmenlerin oy potansiyelini değerlendirmek için hükümetin bir operasyonu..
Çünkü, CV'lerde isim ve fotoğrafların olmayışı, başvurularda bulunanların ikinci bir elemede dışarda kalmayacağı ne malum..
İşveren, aklına herhangi bir ayrımcılığı koymuşsa onu kim tutabilir? En azından görüşmeye çağrıldığında gerçek ortaya çıkmayacak mı? Hani bir laf vardır:

"Olmayacak duaya amin deme!"

Tamamen göstermelik olan bir uygulama. Fransız Hükümeti, enerjisini böyle saçma sapan işlerle harcamak yerine, yakın zamana kadar resmi bir uygulaması olan ırkçılığı, Fransız halkını eğiterek, özellikle Cezayir halkına yaptıklarını ders kitaplarına koyarak öğretmeli. Üstelik Afrika'daki diğer Fransız sömürgelerindeki uygulamaları bile hâlâ gündemdeyken..
Ne diyelim, Allah Fransız halkına akıl fikir versin..
Fransa'da yaşayan göçmenlere de sabır..

Tuncer ÖZKAN
 

tomy91

Üye
Kayıt
2 Kasım 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Fransizca'da her sey eril veya disil olur onlar ne olacak? yani "diplomée" (diploma almis) bile derken kadin oldugunuzu belirtmis oluyorsunuz. olmayacak is. zaten patron kil kaparsa bir telefon açmasi yeterli. adamin aksanindan zenci mi arap mi ne oldugu hemen anlasilir. herkes irkçiliktan sikayetle yabancilari savunmus, kimse patronun ne çektigini bilmiyor! cezayir ve fasta ki issizlik sorununun sorumlusu Fransa'daki patron mu sedece? Fransa'da bir adami ise almak kolay ama atmak o kadar zor ki, çogunlukla sirketi batrimak daha kolay kaliyor ona gore. bunlari da bilmeniz lazim.
 
Yukarı Alt