İşte Beklenen Grafikerler Org Photoshop Eğitim Setlerimiz Yaklaşık 1.5GB Ücretsiz!

PanterA

Üye
Kayıt
9 Haziran 2009
Mesaj
13
Tepki
0
Photoshop bilmeme rağmen bu paylaşımı gördüğümde büyük bir emeğin harcandığını ve bu emeğin boşa gitmemesi gerektiğini düşündüm. Sonuçta her ne kadar iyi photoshop bilsem de mutlaka herkes gibi benim de bilmediğim şeyler mutlaka vardır. İndirmeye başladım setleri, paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık
 

Zerdem

Üye
Kayıt
19 Ekim 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Hakan bey siteye sizin eğitim setinizin arkasını araştırmam sayesinde ulaştım. Gerçekten güzel bir set hazırlamışsınız... Sıfırdan, sizin setinizle başlıyorum bu işi öğrenmeye. Gerçek anlamda hiç bir bağım yoktu grafik tasarımı ile... Sanıyorum en çok benim gibi bilgisi sıfır olanlara fayda sağlayacaktır, bu yüzden kabul ederseniz ufak bir eleştri ve aynı zamanda tavsiyede bulunmak istiyorum...

Tam olarak adına ne dendiğini bilmiyorum fakat şu IPhone tasarımı hazırladığınız bölümden başladım izlemeye. Videolar esnasında "daha önceki derslerimizde bahsetmiştik..." dediğiniz kısımlar oluyor, şahsen bunu ilk bölüm sanıp da izlemeye başlamıştım bu yüzden bilgide eksik kaldım sanırım, tekrar böyle bir set hazırlamayı düşünürseniz bu gibi yerlerde ufak bir özet geçerseniz daha iyi olacacağını düşünüyorum. Ayrıca bazı kısımlarda eliniz aşina olduğundan çok hızlı geçiyorsunuz, tekrar tekrar izlemek zorunda kaldım. Son olarak her video başlangıcında sesiniz gayet gür ve net iken video sonunda kısık ve boğuk bir hal alıyor. Sanıyorum ki bahsettiğim videoların hepsi tek nefeste hazırlanmış, bu yüzden belli bir yerden sonra hazırlayan için sıkıcılaşıyor fakat inanın film izler gibi izliyorum. Sadece biraz daha sakin olursanız ve her öksürdüğünüzde özür dileyip bunu bir eksi puanmış gibi düşünmezseniz daha iyi olur sanıyorum. Hepimiz insanız, bu kadar ufak şeylere takılmamak gerek diye düşünüyorum... İyi çalışmalar ve başarılar dilerim... :)

Düzenleme: Bir de affınıza sığınarak Adobe Photoshop CS3 üzerinde değişikliklerin nasıl yapılacağını sormak istiyorum. Örneğin; Grid modunu videoda " Ctrl+Shift+F7 " şeklinde aktif edebileceğimizi söylüyordunuz fakat bende kısayolu " Ctrl+' " olarak görünüyor, bunu nasıl değiştirebilirim?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Zerdem;

Oncelikle, artik makinelere uzak durdugum icin mesajiniza gec cevap yaziyorum,bu yuzden kusura bakmayin. Burada ve diger forumdaki (merhaba) konunuzda sitemize hediye ettiginiz butun guzel soylemleriniz icin size cani gonulden bizler tesekkur ederiz. Bu setlerin amaci zaten programa yeni baslayan insanlara bir nebze de olsa yardimci olabilmekti. Bunu Grafikerler.org olarak yerine getirebildiysek ne mutlu bizlere. Boyle mesajlari gorunce gercekten mutlu oluyoruz, zira insanlar icin yararli bir seyler yaptigimiz inancina olan sadakatimiz artiyor. Ve bu belki ileride yeni,buyuk projeleri tetikleyecek,bilemeyiz, sozun ozu, esasen bizler herkese tesekkur ederiz.

Diger yazdiklariniza gelince, suanki yazdigim bu forum sadece grafikerler.org sitesinin kendi egitimleridir dolayisiyla bahsettiginiz videolar da mutlaka buradaki derslerin bir tanesinin icerisindedir. Ama inanin hangisinde bilemiyorum. O ders videolarinda (orn: ctrl+alt+f7) oyle demis olmamin sebebi ise, biz bu derslere basladigimizda seri bir sekilde gitmistik ve dersleri her hafta ardi ardina yayinlamistik,o yuzden hangi ders oldugunu ayrica belirtmemisiz.Yine de belirtseydik iyi olurdu haklisiniz. Bir diger konu da su ki yine haklisiniz, bu derslerin hepsi tek nefeste hazirlandi, o yuzden yaptigimiz isten skılmak degil de enerji meselesi, dersin en basinda enerjik oluyorsunuz ve sonlara dogru enerjiniz tukeniyor, neticede sadece egitim seti hazirlamak ile ugrasmiyorsunuz, ayrica o zamanlar boyle 8Mb ya da 16Mb gibi download hizlari yoktu, sanirim en yaygini 1024/2048 idi. Dolayisiyla setlerin boyutu buyuk olunca insanlar endiseleniyordu, bu da bizim amacimiza uzakti. O yuzden bazi yerleri hizli anlatmis ya da bazi noktalarda hizli hareket etmis olabilirim fakat sebepler bunlar.

Istediginiz ayarlari resim ile gosterecek olursak:





Duzeltme: 1.resim kisayolu Shift+Ctrl+Alt+K
2. resim kisayolu Ctrl+Alt+K (K yazmayi unutmusum)
Adima yaptiginiz diger elestrilerinizi ise dikkate alacagim mutlaka, terardan sitemize hos geldiniz, umarim en kisa surede buyuk basarilarla istediginiz mevkide olursunuz, iyi forumlar. :)

Hakan.
 

Zerdem

Üye
Kayıt
19 Ekim 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Hakan bey. İnşallah hazırladığınız setlerden faydalanarak bu işi öğrenebilirim. Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum. :)
 

sedattr

Üye
Kayıt
24 Ekim 2011
Mesaj
1
Tepki
0
ilk 2 dersi indirdim. hepsini indirmem bi 20-25 dkkamı aldı. Birazdan parttan cıkarıp izlemeye başlıyacagım. Derslerde emegi geçenlere tek tek teşekkürler.

İlk mesajımıda bu konuya yazdım. Hadi bakalım hayırlısı olsun =)
 

Stefan Y.

Üye
Kayıt
12 Aralık 2011
Mesaj
93
Tepki
2
Sanırım bu hayatımdaki en olumlu gelişmelerden biri... :)
Bu mükemmel paylaşım için sizlere minnettarım.
Hepsini teker teker indireceğim. ^^
Takk fyrir :3
 
Yukarı Alt