Izmir' de illustrator kullanan matbaa bulamamak

Sait Aytar

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

Başlıktan anlaşıldığı üzere illustrator kullanmayan matbaa sorunum var. Hepsi corel kullanıyor ve bu baskı konusunda benim için sorun oluşturuyor. Bildiğiniz ve bana yardımcı olabilecek Adobe İllustrator kullanan matbaa var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
Şöyle sorun bence, illustratör kullanan grafik tasarımcı var mıdır ? eğer bu soruya cevap evet ise seninde her yerde tasarım yapma ve baskıya iş hazırlama yeterliliğin var demektir. bu konu daha öncede dile gelmişti, illüstratördende baskıya iş verilebilir ve bu konda malesef ki matbaa sahibi o harkulade insanların ikna edilmesi gerekir. alırsın flasını yoksa bile program kurarsın ve çalışmaya başlarsın. daha önce benim yapmış olduğum gibi. oluyor mu oluyor cidden :)

kolay gelisin arkadaşım ve Allah sabır versin.
 

Sait Aytar

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Derdim birilerini ikna etmek değil. Hali hazırda ikna olmuş olarını bulmak.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Aslında matbaaya Illustrator veya Corel Draw dosyası gönderme şekli biraz gerilerde kaldı. Hatta eskiden bile dosyayı EPS olarak göndermek gerekirdi.
Fakat artık dosyanızı PDF halinde gönderirseniz baskı ile ilgili sorunlarınızı da minimuma indirmiş olursunuz.
 

Sait Aytar

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Haklısınız Tuncer Bey fakat matbaa pdf yada eps verisini corel üstünden baskıya verdiği için kimi çalışmalarda ciddi sorunlar oluşuyor. Tiff haline getirip göndermek en iyisi oluyor bir noktadan sonra fakat bu işlemlerde zaman kaybına sebep oluyor.
Aslında illustrator ile çalışanlar var. Bilen birileri çıkar umarım. Bekleyeceğiz artık :D
 

reddark

Üye
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
77
Tepki
12
Ben şöyle yapıyorum; ai de yapıp ai formatında kaydediyorum corel draw x6 ile çekip işi corel kaydediyorum. Bazen küçük rötuş gerekiyor bazen hiç gerekmiyor. ai de grup ve kilitli kaydediyorum.
 

Sait Aytar

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Sayın Reddark kilitli ve grup olarak denememe rağmen gölge, yansıma ve şeffaflık konusunda ciddi sıkıntı oluyor. En son yaptığım çalışma ciddi bir bozulmaya uğradı. Başka bir tekniğiniz var mı ya da daha ince ayrıntılar ??
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Corel Draw'a AI formatında dosya import yaptığınızda pek çok sorunlar çıkması muhtemeldir. Efektler, saydamlıklar, degradeler kaçınılmaz sorunlar oluşturur.
 
Yukarı Alt