izmirli grafikerler ?

gaskey

Üye
Kayıt
20 Kasım 2013
Mesaj
2
Tepki
0
üniversiteden yeni muzun bir grafikerim , izmire yerleşeli 3 ay oldu ama 2,3 tane dışında düzgün bir ajans yok sanırım , ya tabelacı yada matbacı heryer bikaç tanesi ile görüştüm, çok komik fiyatlar teklif ettiler yani benmi yanlış analiz ettim yoksa gerçekten izmir piyasası buşekildemi izmirli arkadaşlar aydınlatırsa beni sevinirim
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Genellikle tipik şark kurnazı çakal tiplerin işlettiği, ulusal markalara hizmet vermeyen, dolaysıyla ne "sıvasalar" gittiği için profesyonel tasarımcı istihdam etme gereği duymayan reklamcı ve dijital baskı atölyelerinde, sürekli acil "insert ve el ilanı" tasarlayarak vasıfsız işçi ücretlerine çalışır, üstüne bolca mesai problemleri de yaşarsınız. Ayrıca kendinizi geliştirme ve birikim yapma imkânı asla bulamazsınız. Kısaca ömür törpüsü boş beleş işlerdir.

Eğer bu tasarımcılar gibi iş yapabilecek mecralar bulabilirseniz tatminkâr ücretler kazanabilirsiniz ancak:
http://yetkinbasarir.com/
http://www.ozankarakoc.com/
http://www.alidogramaci.com/
http://www.cemgul.com/
http://onursenturk.tv/
 
Son düzenleme:

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Birkaç tane iyi yer var ama
@gaskey

İzmir piyasasının geneli bu şekilde çalışır hocam çok az sayıda ayakta durmaya çalışan iyi yerler var fakat bunlar da İzmir firmalarının bir türlü kurumsallaşamaması, ekonomik anlamda bırakın dünyayı Türkiye ile bütünleşememesi gibi özel nedenleri var. 40 senedir aynı mekanda iş yapan, para kazanan ama bırakın kurumsal kimlik, logo yaptırmayı zemindeki kara beton üstüne bir fayans yaptırmayan bir zihniyet hakim izmire. Ee bu adamlar da zamanla kaybolup gidiyor iş hacmimiz coğalacağına azalıyor.Az sayıda kalan kurumsal büyük şirketler de genelde istanbulla çalışır

Bu genel bilgiyi verdikten sonra da şöyle diyebilirim büyük, izmir dışına da işler yapan ajans, yayınevi ve matbalara girerseniz ancak idare eder para kazanabilirsiniz istisnaları saymazsan bunlar da bile alabileceğin para tabi alabilirsen 2000 seviyesini nadir geçer. Bu dediklerim iyi ve tecrübeli bir tasarımcıysan geçerli.

Ama izmir ve cevresinde büyük işletmelerin az sayıda da olsa kendi grafik departmanları oluyor bunlara kapağı atarsan sırtın yere gelmez. Söz gelimi geçenlerde bir holdingin bir fabrikasında görev yapan grafikerle tanıştım gayet iyi duruyordu.

Hepsi dışında yine de iyi bir portfolyon varsa, bunları digital ortamda veya kağıt üstünde gösterebiliyorsan. Bir işi tasarımdan baskıya sorunsuz götürebiliyorsan ilk etapta 1000-1500 Tl arası bir işe girebilirsin.

Mahalle arası matbaalara, dijitalcilere konak, çankaya, gıda bölgesindeki ajansa benzeyen yerlere pek bakma. Webden izmir merkezli kaliteli ajansları araştır işlerini incele adam aramıyorlarsa bile başvur ara iletişim kur ben bu sayede çok adam tanıdım. Freelance işlerimde müşteri sıkıntısı hiç çekmiyorum bu yüzden.
 
Yukarı Alt