Kapak İstek ...YİBONUN SESİ

elfin58

Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
29
Tepki
0
mERHABA,...Kendim denedim ama çok çok acemi olduğum için olmuyor..çıkaracağımız bir dergi için papatya kullanarak 'YİBONUN SESİ' yazabilecek bir yardımsever arıyorum şimdiden teşekkür ederim.....
Papatya herhangi bir şekilde fiğür olabilir, yazının bir yerine sıkıştırılabilir :)
 

elfin58

Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
29
Tepki
0
@Ömer KORKMAZER

Şov yapmanın lüzumu yok beyfendi. Masum bir istekti. Yorum yapmak zorunda değilsin.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Sayın elfin58

grafikerler.org sitesinde sizin gibi masum istekler de bulunan arkadaşlarımıza grafikerliğin” hobi değil bir meslek” olduğunu elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz..Çıkarmayı düşündüğünüz dergi için öncelikle başarılar dilerim. Ancak bir şeyi de sormadan edemeyeceğim;

Çıkarmayı düşündüğünüz derginizin mutlaka ticari endişeleri olacaktır. Günün birinde sizin tabirinizle masumane bir istekle, derginizin kapağına benim reklamımı yapmanızı istersem hangi üslupla geri çevrileceğim?

İyi çalışmalar dilerim..
 

elfin58

Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
29
Tepki
0
@Funda Arıcı
Funda hanım ilginiz için teşekkürler. Ben hazıra konup 'Bana kapak yapın, kullanayım' gibi bir isteğim olmadı, sadece daha profesyonel yapan ve bu konuda boş vakti olup yardım etmek isteyen arkadaş olur diye konu açtım. Hani olurya bu çorbada benim de bir tuzum olsun diye yapmak isteyen bir arakadaş...Bende çok uğraştım bunları yapabilmek için ama kendi yaptığım şeyler kendimi tatmin etmedi açıkcası. Yani amacım hazıra konmaktan ziyade, bu işi adı gibi bilen arkadaşlardan okul dergisi olduğu için masumane bir kapak rica etmekti. Reklam konusuna gelince; sonuçta bir emek vardır, pekala dergide kapağı yapan kişinin reklamının yapılması da pek doğaldır.
 

hilmi0707

Üye
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
2
Grafiker arkadaşlar kusura bakmayın ama gerçekten çok kompleklisiniz. Yaptığınız işe sonsuz saygım var. Gerçekten sanat icra ediyorsunuz ama nedense çok saldırgansınız.

Diğer grafiker sitelerini de inceliyorum. Birisi Mesela "bir dergi,afiş,el ilanı vb. yapmak için ne gerekli" diye bir soru sormuş. Bu soruyu soran profesyonel iş isteyen birisi değil. Oooo. Bütün grafikerle ayakta. Neymiş efendim okuluna gidecekmişsin, eğitim alacakmışsın, kimmişsin de dergi yapmaya kalkacakmışsın, bu işi profesyonellere yaptıracakmışsın......

Ya arkadaşlar. hayatın her alanında böyle basit sorular vardır. Adam "sizden aldığım bilgiyle grafiker olup hepinizin işine son vereceğim" dememiş. Gayet basit bir soru sormuş.

Bir akrabanız, yeğeniniz size gelip okulda çözemediği bir soru ile ilgili yardım istemiyor mu? Siz ne yapıyorsunuz. Herhalde "bak çocuğum bu iş profesyonel bir iş. Gideceksin paranı verip bu işin eğitimini alan bir öğretmen bulacaksın, ona soracaksın" demiyorsunuz. Herhalde evinizdeki ampul patlayınca elektrikçi çağırıp ona yaptırmıyorsunuz. Arabanız arızalanınca hemen çekici çağırıp bir ton para verip sanayiye mi götürüyorsunuz, yoksa etrafınızda bu işi anlayanlara sorup, küçük bir sorunsa herhangi birisinin yardımı ile hallediyor musunuz?

Hocamız görev yaptığı okul için hiçbir ticari kaygısı olmayan sadece eğitim-öğretime bir renk katmak için bir dergi hazırlamış anladığım kadarı ile. Yani bu sizi de yetiştiren İlköğretim Okulu. YİBO. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu. Yani köyünde okul olmayan ve okumak için çok uzaklara giden garip guraba çocukları.

Nasıl olur da bu çok masumane bir istek için grafikerlik mesleği biter anlamıyorum. Zaten bu kadar basit bir konudan bitecekse bırakın bitsin de yerine daha sağlam birşey başlasın.

Değerli Arkadaşlar;
Öğretmenlik de bir meslektir. Lütfen hiç bir çocuğa derslerinde yardımcı olmayınız! Profesyonellere bırakınız!

Lütfem kimseye yemek tarifi sormayınız. Herhangi bir profesyonele para verip aşçılık eğitimi alınız.

Lütfen hiçkimseye telefon numarası dahi sormayınız. Bunun için hizmet veren profesyonel şirketler var. Hergün bangır bangır reklam yapıyorlar. Yazık değil mi o adamlara. Para harcayıp oradan öğreniniz.

Cep telefonlarınıza, bilgisayarlarınıza uygulama yüklerken lütfen telefon bilgisayar şirketlerine gidiniz. Beleş yaptırmayınız. vs. vs. vs. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yardım edip etmemekte tabiki de özgürsünüz. Okul da olsa yardım etmek zorunda değilsiniz. Hepinizin işi boyunda aşkın. Bunu farkındayız. Ama kimseyi böyle basit birşeyden dolayı aşağılama hakkınız yok.

Kendi meslektaşlarınızın, kendi sektörünüzün ucuza iş yapıp beş paralık ettiği mesleğinizin hıncını masumca yardım isteyen insanlardan almayınız.

Son olarak. Yardım isteyen değerli hocam. Aslında başımı kaşıyacak vaktim yok ama çağrın hala güncel ise veya bundan sonraki çalışmalarınızda bana ulaşabilirsin. Sana yardımcı olacağım. hilmicekic@hotmail.com
 

elfin58

Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
29
Tepki
0
@hilmi0707

hilmi bey inanın bu mesajı okurken çok duygulandım, ve size çok ama çok teşekkür ederim, duygularıma tercüman oldunuz...ne kadar teşekkür etsem az...
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.974
Tepki
1.621
Bu kadar (boş) laf sarfetmek yerine nasıl yapabileceği yazılsaydı sorun olmaz ve konu kapanırdı, ayrıca bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş olurdu ama şimdi yazmanın bir anlamı yok konu 2011 tarihinden kalma sonradan mesaj yazan arkadaşlar hala aynı tasarımla uğraştığını düşünmüyorlardır umarım ...

Madem laf açıldı basit bir şekilde: İsteğe göre bir papatya veya papatya yaprağı resmi bulunur, dekupe edilir, fırça haline getirilir, yazının kenarlarına uygulanır veya yazının içine uygulanır... İşlem tamam hepsi bu bunu anlatmak için ücret talep etmek komik değil mi? ...
 
Yukarı Alt