Karakalem çalışmalarım

Kayıt
23 Kasım 2011
Mesaj
9
Tepki
0
Yüzün rengiyle elbisenin rengi aynı, böyle birşey imkansız.Yani yüz bembeyaz olamaz.Göz hırsızlığı diye bir şey var bunu şöyle daha kolay ayarlayabilirsin: 1 kağıt al 2 ye böl, böldüğün kağıtlara aynı büyüklükte fazla büyük olmayacak şekilde kes.Sonra bir kağıdı resmin orjinalinin herhangi bir yerine , sonra da diğer kağıdı kendi resminin üzerine koy(tabi kide orjinalin neresine koyduysan kağıdını, kendi resminde de oraya koy.) şimdi bak bakalım ikisi aynı tondamı.Eğer siyah beyaz çiziyorsan söylemeye gerek yoktur umarım siyah beyaz çıktı alınır.Orjinal resimde daha koyu göreceksin , işte o gördüğün rengi kendi resmine mümkün olduğunca kusursuz olarak geçirmeye çalış.Saçlar güzel olmuş mesela uğraşıldığı belli ama ten bembeyaz olamaz.O rengi tutturunca zaten fotoğrafmı çizim mi olduğu anlaşılmayacak. Kolay gelsin.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@GiderBorusu

Hangi çalışmaya yorum yaptınız bilmiyorum fakat, sanatta ve özellikle çizim sanatında "imkansız" ve "olamaz" diye tabirler yoktur. Hele ki karakalem bir çizimde beyaz yüz olmaz diye birşey de yoktur zaten. Sanat tamamen özgürdür ve yoruma açıktır. Bir çizimi orijinal resim ile kıyaslamak ve birebir sonuç beklemek son derece yanlış olur. Çizimin amacı da budur zaten. Bir çalışmanın çizim mi yoksa çalışma mı olduğunun anlaşılmamasını amaçlamak çizim yapmayı anlamsızlaştırır. Sanat tamamen özgürdür. Bu sayede büyük sanatçılar ortaya çıkmıştır. Sanat imkansız değil aykırı ve yaratıcıdır.
Bir resim, ne renk çıktı alınacak kaygısı ile çizilmez. Kağıda yansıtılan yorumdur. Fotokopi değil.
Güzel çalışmalar.
Emeğinize sağlık.
 
Kayıt
23 Kasım 2011
Mesaj
9
Tepki
0
Sanırım yanlış anladın ki bu kadar sert bir tepki verdin.Anladığım kadarıyla gerçeğe mümkün olduğunca yakın yapmaya çalışıyor.Ama yüzün normal rengi bildiğin üzere beyaz değil.Ben bunu söyledim ve portre yapıp satan ressamlar beyaz bölge bırakmazlar(parlayan kısımlar ve arka plan hariç).Sen de ressammışsın zaten ve bunu çok iyi biliyorsundur neden bu kadar sert çıktın anlamıyorum sadece resmin daha iyi durması için öneride bulundum.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@GiderBorusu

Sert bir tepki verdiğimi sanmıyorum. Sizinde dediğiniz gibi ressam olduğum için olması gerekenleri ve çok iyi bildiğim noktaları dile getirdim. Ressamlar şöyle yapmaz veya yapar diye bir kaide de yoktur. Her sanatçının tarzı farklıdır. "İMKANSIZ" kelimesi sanatta mevcut değildir. Bu konuda kalıcı eserler üretmiş sanatçıların eserlerini incelemenizi öneririm. Göz yanakta olur mu? Bacağı vücudunun 5-6 katı uzunluğunda bir at olurmu? Uçan dağlar ağaçlar olur mu? Sanırım demek istediğimi anlamışsınızdır. Sanat özgürdür.
İyi çalışmalar dilerim.
 

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
@Erkan Nehir

Tamamen katılıyorum Erkan Nehir'e.Ayrıca yorumu içinde teşekkür ederim.Mesajları giremediğimden geç fark ettim biraz.Kendisi söylemek istediklerimi dile getirmiş.Bir de GiderBorusu ''yüzün rengiyle elbise aynı renk olmuş aynı olamaz'' demişsin tam olarak ne demek istediğini anlıyamadım ve hangi resim için bu yorumu getirdin.Bir de neden aynı renk olamayacağını açıklar mısın?
 
Kayıt
23 Kasım 2011
Mesaj
9
Tepki
0
İmkansız lafı gelişine söylenmiş bir laftır neden bu kadar büyütüldü anlamadım.Hayal gücünle istediğini çizebilirsin ben ordaki ton yanlışlığının altını çizmek için söyledim.Fotoğraftan farkı kalmazsa anlamsızlaşır demişsin.Ama dünya üzerin de ki çok fazla, portreyle uğraşan ressam fotoğrafa benzetiyor.Örnek http://imageshack.us/photo/my-images/149/c468914a4ca2dec2.jpg/sr=1 .Ve fotoğrafa benzediği zaman mı yoksa çizim olduğu anlaşıldığı zaman mı çizim daha çok seviliyor derseniz fotoğraf gibi olduğu zaman çok daha seviliyor.Sanatçılar toplumdan beslenir, toplumun nelerden daha çok hoşlandığını göz ardı edemezler.Ne kadar fotoğrafa benzettiğin , insanların ne kadar hoşuna gittiği senin hünerini gösterir.Ben sadece yorumumu koydum ister yapar ister yapmaz kendi bileceği iş ama sadece koyu gölgeleri yapmak yerine açık gölgelerde belli edilirse daha iyi durur diyorum.Hangi resmime bakarak bunu söyledin diyorsun ilk 3 portre yeterince açık değil mi?Yüzler silik duruyor.İster dene ve farkı gör, ister bildğini oku senin kararın.Bu konuyu neden bu kadar uzattınız anlamıyorum realist çizim için öneride bulundum, her üyeye böyle yapmıyorsunuzdur inşallah.
 

ilhnklv

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
71
Tepki
5
Yorum ve eleştirilerin için teşekkür ederim benim açımdan sana karşı bir çıkışma söz konusu değil.Resimlere gelicek olursak resimlerin orjinalinde belirtmiş olduğun gibi yüzlerde vs herhangi bir beyazlık ve ton kaybı yok.Taramadan kaynaklı olabilir ve üzerinde photoshopla renk ayarı yapmayışımın sebebi orjinalliğinin bozulmamasıdır.Fakat bazen monitörden monitöre renkler ve görseller fark gösterebiliyor bunu göz önünde bulunduracağım bir dahaki sefere.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@GiderBorusu

Picasso bir balikcinin onunde baliklara bakarak resim cizmektedir. yoldan gecen biri resme ve baliga bakar ve picassoya donerek, "bu ne bicim balik? boyle bir balik olmasi imkansiz" der. Picasso adama doner ve der ki; "Bu balik degil. Resim..."
 
Yukarı Alt