Kartvizit Çalışmaları-2

Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
Bunlar da farklı sektörler için yapmış olduğum bir kaç örnek...







 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
hepsi güzel olmuş fakat şu sayfa kıvırma nasıl yapılıo yha???:D
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
ben bu kadar iyimser olamayacağım.

ama seni kutlamak gerek kişinin mesleğine göre iyi tespitlerde bulunabiliyorsun. ama sorun şu. bu kadar kalabalık ve bol efektli iş yapmak zorunda mısın?

yani bu kartlara bakınca ben yoruluyorum. bakın size bir hikaye anlatayım.

Orta Oyunu zamanlarında geçiyor hikayemiz:
Kavuklu (üstad meddah İsmail Dümbüllü) ve pişekar anadolu tunesindeler. oyunlarını segiliyorlar ama o da ne seyirci gösteriden memnun kalmamış....

eee canım türkiyemin o zamanındaki halkı saygılı oyunu gösteriyi beğenmediğini ustaya "yuhaaaa"larla ya da "taşlar"la değil de, içlerinden biri sahnenin ortasına bir salatalık (hıyar) atıyor.

usta meddah bunu görünce tabiki altta kalmak istemiyor. sakince eğiliyor ve hıyarı alıp pişekar'a dönüp:

- Pişekar bak bakalım seyircilerimizden hangisi KATVİZİTini düşürdü.......

bunu neden anlattım.... çok basit: bir şeyi anlatmak için daha sade ve daha yalın yollar bulabilirsiniz...

çalışmalarında başarılar dilerim....
 
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
Profesyonel çalıştığım için çalışmalarımı müşterilerin beklentilerine göre de düzenlemem gerekiyor, sonuçta gerekli yada gereksiz olduğunu anlatsamda eğer müşterim istiyorsa verdiği paranın karşılığında kendim tasvip etmesem de bazı efektleri veya biçimi değiştirmem gerekebiliyor. Eleştirilere bunlarıda göz önüne alarak yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Yorumlar ve eleştiriler için teşekkür ederim.
 

Maxix

Üye
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
10
Tepki
0
Burada Adobe arkadaşa katılıyorum.Bana göre kartvizit sadece ve bir ağırlık taşımalı.çok fazla renk ve efekt olmadan.ama burada karma arkadaşımızda haklı.çünkü müşterinin isteği ve yönlendirmesi doğrultusunda yapıyor bir anlamda.Aslında bu iş dönüp dolaşıp müşteriye geliyor çünkü tam anlamıyla tasarımı yapan kişiye bu özgürlüğü vermiyor.mantık hep aynı altına at bir zemin üstüne de resimleri v.s. koy yazıları kabart tamam.Bizim insanlarımızda oldukça yaygın bir düşünce hep.
 
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
yorumlar için tekrar teşekkür ederim.
tasarımlara müşterilerin etkisi konusunda da değerlendirmemizin aynı doğrultuda olmasına sevindim. Anlaşılabilmek güzel.

Bu arada kıvırma efekti Coreldraw' da bitmap menüsünde yer alıyor ancak sadece adı üstünde bitmap objelere uygulanabiliyor vektörel objelerde etkin değil.
 

ahero

Üye
Kayıt
21 Kasım 2007
Mesaj
9
Tepki
0
merhabalar işin aslı çalışmalar amatörce geldi çalışmalar daha grafiksel yani daha yalın ve renklerde denge konusunda biraz daha dikkatli olunursa güzel şeyler çıkacaktır kıvrı abartlı olmus nasıl yapabilirim konusunda av brus curl die bir ps eklentisi var yada corel painter de mevcuttur tabi corel kullanan hala varsa herşeyi bilirim demiyorum diyemem bunlar acizane fikirlerimdir. Kişileri zan altında bırakmak yaa rencide etmek gibi bir düşüncem yoktur. Genede emeğine sağlık çalışıp paylaşmandan dolayıda çook teşekkür ediyorum...
 
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
@ahero

yorum yaparken daha önce yazılmış metinleri kontrol edersek çalışmalarda neden fazla efekt kullanıldığı anlaşılabilirdi. kaldı ki burada yayınlanan çalışmaların bir kısmı özellikle yeni başlayan arkadaşların daha fazla yorum yapabilme ve merak ettiklerini ortaya çıkarabilmek için seçilmiştir.

Kıvırma efektininde nerden yapıldığını yine yukarıdaki metinde yazdım, ama dediğim gibi gerçekten objektif bir yaklaşım için tüm konuyla ilgili yazıların okunmasına dikkat edilirse bi efekti için bile olsa muallakta kalan bilgiler vererek öğrenmek isteyen arkadaşları da yanlış yönlendirmemiş oluruz. Efekt için alternatif programlar hakkında tam ve doğru bilgi verilirse daha yardımcı olur. Uğur Mumcu' nun ünlü bi sözü vardı. ''Bir konuda fikir sahibi olabilmek için o konuda bilgi sahibi olmak gerekir''

Bu arada unutmadan Türkiye' de reklam sektöründe özellikle de küçük ve orta dereceli işletmelerde Corel Draw kullanan grafiker sayısı hiç te azımsanmayacak derecede fazladır. Bence programla ilgili yorum olmamış özellikle yeni başlayan veya mecburiyetten bu programı kullanabilen arkadaşların soğumasını sağlamaz mı? Biraz küçümsemek gibi geldi bana. Kaldı ki tek bir grafik programı kullanarak bu iş olmaz, bir kaç tanesinde uzman olunablir ama hepsinde bilgi sahibi olunmasında yarar olduğunu herbirinin kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayalım. Örmek verecek olursam illustrator çok daha özgün ve renk dengesi olsun özel efektleri olsun çok daha verimli görsel açıdan zengin çalışmaların oluşturabileceği bir programıdır Aynı zamanda Photoshop ile de çok daha rahat kullanılabilen bir program. Ancak Illustrator da hem kısayollar hem de program arayüzü açısından corelde olduğu kadar hızlı çalışamazsınız. unutmayalımki işimiz gereği tasarımdan çok programın hızlı kullanılmasınında öncelikte olduğu yerlerde de çalışabiliriz.
 
Yukarı Alt