Kartvizit Çalışmaları

Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
Hem yorumlanılması hem de yeni başlayan arkadaşlara örnek göstermek amacıyla yapmış olduğum bir kaç kartvizit tasarımını yayınlıyorum.

Özelliklede aynı kartvizit için hazırladığım farklı çalışmaların yardımcı olacağını düşünüyorum.











 
Kayıt
10 Mart 2008
Mesaj
31
Tepki
2
Erkek Kuaförü yerine o işareti kullanman hoşuma gitti. Teşekkürler. Fakat Coiffeure yerine Kuaför yazılsa daha hoş olmazmıydı_?
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
değişik çalışmalar olmuş. özellikle birinci çalışma bence dikkat çeker. diğerlerinde fontlardan kaynaklanan bir iticilik hissettim kendimde ama farklı olmak adına herşey yapılabiliyor.

bir öneri: bu biyolojik erkek işaretini tam dolu değil de çizgi kalınlığı kullanarak içi boş vererek bi bakar mısın sanki daha güzel duracak gibi.
 
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
51
Tepki
1
evet işaretin çizgi kalınlığıyla verilmesi daha zarif bir görünüm veriyor zaten çalışmaların birisinde de bu görülüyor. Haklısın güzel tespit. Teşekkür ederim.

(Bu arada müşteri ikinci tasarımı kabul etti ve iş teslim edildi. merak edenler için.)
 
Kayıt
24 Mayıs 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam o işarette kadını temsil ediyor.Erkek değil.Ucunda ok bulunan Mars simgesi erkeği, ucunda artı bulunan Venüs simgesi de kadını temsil eder.
Yrıca güzel çalışma olmuş elinize sağlık.
 
Kayıt
25 Mayıs 2008
Mesaj
92
Tepki
10
ilk çalışmada y'nin kuyruğuyla a'nın alt kısmı ve simge birbirine girmiş biraz karışıklık var üçüncü ve dördüncü çalışmalarda ise ö'nün noktaları yok diğerlerinde ismin başharflerini tasarımınız gereği küçük kullanabilirsiniz ancak kartvizitte isim yazılırken doğru yazılmasına dikkat edilmesi gerekir. ikinci çalışmanız hoş olmuş, adrese dikkat ettim de ablamların evine çok yakın kuaför, cemal gürsoy caddesinde de ablam oturuyor :) bu arada Mustafa Onur arkadaşımıza katılıyorum o simge bayanları temsil eder. emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler, kolay gelsin...
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Çalışmanın estetik değil de mesleki anlamda noksan olduğunu yorumlar kendi kendine ıspatlamış :)..
Bu işaretler, simgeler topluma ve kültüre nüfuz etmemiş, herkes tarafından iyi bilinmiyor..Dolayısıyla tek başına kullanılması amaca hizmet etmiyor.Nitekim bayan kuaförünü erkek kuaförü sandı arkadaşlar!
Ya sokaktaki insan?
Kolay gelsin..
 
Yukarı Alt