Kartvizit Yorum Yapın ki Hataları Görelim :)

byzslkr

Üye
Kayıt
21 Mayıs 2012
Mesaj
8
Tepki
0
Merhabalar ben üniversite öğrencisiyim lisede ve burada da olmak üzere grafik bölümü okudum. Bilgilerim henüz taze ve toy olduğundan beni yanlış anlamazsanız sevinirim.
Öncelikle kırmızı yazı bir şekilde dikkat çekip amaca ulaşmış genel manada kullanılan renkler hoş hangi yazının nerede kullanılacagı biraz sıkıntı yaşatmış daha farklı yerlerde kullanılabilirdi. yazı stilleri göz yoruyor daha sade anlaşılır bi biçimde olması genel olarak tercih meselesi olup inceleme isteği uyandırıyor. Şunu da eklemeliyim ki bir kartvizitte yazılan isimler soyad aynı olsa da bayram ve ramazan olarak degil ayrı ayrı yazılmalıdır ( örn. saliha çelik nurdan çelik gibi) ve de mümkün oldugunda gereksiz yazılardan kaçınılmalı :))
 

lana

Üye
Kayıt
10 Nisan 2012
Mesaj
18
Tepki
1
Arkadaşlar teknik açıdan lazım gelenleri zaten belirtmiş. Ben isim bölümüne takıldım. Kartvizit şahısa özeldir dolayısıyla "Bayram ve Ramazan Kayıkcı" gibi bir durum yanlıştır. Ayrı ayrı bastırtmalısınız. Pahalı bir şey değil zaten kartvizit.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
659
Tepki
28
öncelikle yaşça büyük üstadlarım söylenmesi gerekn herşeyi söylemiş. bende görüşümü belirtmek isterim. bunun broşür mü kartvizit olduğu konusunda şüphelerim var. genel açıdan kötü diyemeyiz çalışmanıza ama çok sırıtan renk uyumsuzluğu ve font uyumsuzluğu var. yapraklarda kullandığınız mavi beyaz renk uyumunu çok beğendim. aslında tasarımın genedlinde bu renk ve tonu kullanılsaydı eminim daha çok beğenilirdi. yine de size başarılar dilerim. burda yanlışlarınızı gördükçe doğrulara daha çok yaklaşacaksınız...
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
Hatalı bir çalışma olmuş. Kartvizitiniz kurumsal mantığına uygun değil. Herşeyden önce bir kartvizit için önemli olan güzel görünmesi değil işlevidir. Unvanınız, yaptığınız iş ve kimliğiniz sade ve okunabilir bir şekilde olmalı, kullanılacak renkler de okumayı zorlaştırmamalı ama logoyla da uyumlu olmalı birbirlerini boğmamalıdır. Neredeyse bütün boş alanları doldurmuşsunuz ve ortaya okunması son derece zor karmaşık bir şey çıkmış. İnsanların müşteri bulma kaygısıyla yaptıkları acemice bir çalışma olmuş şöyle ifade edeyim sizin kendiniz için yaptığınız bu tasarım bana o kadar itici geldi ki sizinle çalışmayı kesinlikle düşünmem çünkü ortaya çıkacak işlerin bu çerçevede olacağını düşünürüm.

Benim önerim logo renginizi değiştirip daha dominant bir renk kullanın isim, unvan gibi kısımlarda yaptığınız işe uygun karakterleri seçin bu durumda sizin gotik (mesela helvetica vs.) veya sans (futura vs.) tarzı fontlar seçmeniz hem okunabilirliğinizi güçlendirecektir hemde daha güçlü bir kurum izlenimi uyandıracaktır. Aynı şekilde kullandığınız renkler baştada belirttiğim gibi logodaki renklerinizle uyumlu olmalı ve birbirini itmemelidir. İletişim bilgilerinde ise farklı renkler kullanmak yerine (telefon numarasının kırmızı olması gibi) kullandığınız karakterin bold vs. türevini kullanmak daha uygun olacaktır. Kartvizite yaptığınız işleri tek tek yazmanızın bir mantığı yok bilakis sizin kapasitenizi sınırlayan bir durum bırakın insanlar sizi arasın ve sorsunlar. Son bir şey e-posta adresi olarak gmail, hotmail gibi adresleri kullanmak yerine yıllığı 30-40 TL'ye edinebileceğiniz kurumsal bir adres kullanmanız artı bir değer olacaktır (örneğin samilofset.net gibi)

Sonuçta kartvizit sizin ilk kontak noktanızdır o yüzden doğru bir şekilde çalışılması çok önemlidir.
 
Yukarı Alt