Kenar İnceltme Yardım

Kayıt
9 Nisan 2012
Mesaj
74
Tepki
9
Arkadaşlar herkese kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.Benim küçük bi sorunum var.Photoshop Cs3 kullanıyorum.Resmi seçip Kenar inceltmeye tıklıyorum ve gelen menüden ayarları yapıyorum.Fakat tamam dediğim zaman hiç bir şey olmuyor sadece resim seçili biçimde duruyor.Neyi eksik yapıyorum acaba?
 
Kayıt
9 Nisan 2012
Mesaj
74
Tepki
9
Kemal bey cevabınız için teşekkürler.Resimleri ekledim.


Orj.Resim

Sihirli değnekle kenarları temizliyorum ve katmanlardan istediğim tek bir rengi zemin olarak ayarlıyorum.





Yine Sihirli Değnekle kenarları seçip sonra Tersi deyip kendisini seçiyorum.Üstteki menüden Kenarları İncelt diyorum.





Ayardan sonra resmin kenarları düzelmiş görünüyor.Tamam deyip pencereyi kapatıyorum.Fakat aşağıdaki gibi resimde hiç bir değişiklik olmadığı görünüyor.Ayarlar kaydedilmemiş.Sorun tam olarak bu şekilde.


 

Tayfun ŞENOĞLU

Grafik Tasarım
Bronz Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
286
Tepki
19
Kuş layer ını duplicate edip aynı işlemi o katmanda yapın.sonra Ctrl+E ile birleştirin.Sanırım sorun çalıştığınız katmanla ilgili.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Ahmet009,

Derdinizi sanırım anladım. Ama yine de tekrar ediyorum.

Diyorsunuz ki, fotoğraf üzerinde bir seçili alanım var.
Bu alanın kenarlarını yumuşatmak istiyorum.
Bunun için seçili kenarı incelt komutunu veriyorum. Gelen pencerede inceltme miktarını (Feather) belirledikten sonra, pencerenin alt kısımdaki bir düğüm şekline benzer seçeneklerden birini işaretliyorum.
Seçtiğim şekil, aynı anda fotoğraf üzerinde, olması gerektiği gibi kenarların yumuşadığını gösteriyor.

Doğru mu anlamışım?

"Evet" diyorsanız, o zaman devam ediyorum.

Elbetteki, bu pencere açıkken, ve seçtiğiniz görüntüleme moduna bağlı olarak fotoğrafı olması gerektiği gibi gösterecektir. Bu yöntem, sanırım CS2'de kondu. Daha önceki versiyonlarda bu görüntüleme modu olmadığı için ciddi sıkıntı çekiyorduk. Yani Feather miktarını ancak deneme yanılma yöntemi ile belirleyebiliyorduk. Oysa siz bunu, pencerenin altındaki görüntüleme modlarından en uygununu seçerek görebiliyorsunuz. Yeni versiyonlarda bu biraz daha geliştirildi.

Konuya dönecek olursak, sözü geçen pencere açıkken, inceltme miktarı kararını verdikten sonra tamam düğmesine bastığınızda, tekrar normal ekrana dönüyorsunuz. Ama bir farkla. Artık seçili alanınız, yumuşatılmış durumda. Fakat bunu ancak bir işlem yaptığınız zaman göreceksiniz. Örneğin, bir deneme olarak bu seçili alanı boyarsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ayrıca, yönteminiz yanlış.

Olması gereken prosedür, şöyle olmalıydı:

1. Fotoğrafta, istediğiniz bölgeyi şu veya bu yöntemle seçili alan yapın. Ama sakın herhangi bir temizleme (sizin deyiminizle) yapmayın!
2. Bu seçili alan aktifken, adı geçen pencereyi, yani kenarı incelt komutu verin, en uygun inceltme (feather) miktarını, pencerenin altındaki görüntüleme (view mode) şekline göre karar verin. Bu görüntüleme şekli, sadece ve sadece karar vermeniz içindir. Yoksa nihai bir durum değildir!
3. Tamam dedikten sonra, seçili alanınızı kopyalayın, ve yapıştırın. (Copy ve Paste).
4. Photoshop bu komut karşılığında, Copy-Paste yaptığınız seçili alanı, ayrı bir katman (layer) haline getirir.

Evet, şimdi alttaki, yani ilk katmanınızın gözünü kapatıp, yeni katmanınızı incelerseniz, kenarların tam istediğiniz gibi, yani belirlediğiniz miktar kadar yumuşadığını göreceksiniz.

Anlatma dilime gelince, konuyu biraz uzun uzadıya anlatmamın sebebi, sizin türkçe programda çalıştığınız için idi. Yanlış bir anlaşılmaya izin veremem doğrusu.

Başarılar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
9 Nisan 2012
Mesaj
74
Tepki
9
Tuncer bey ayrıntılı cevabınız ve değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Aynen dediğinizi yaptım ve sorun düzeldi.Söylediğiniz gibi bu sadece görüntüleme moduymuş.Kopyala-yapıştır yapınca uygulandığını gördüm.
İyi çalışmalar dilerim,tekrar teşekkürler. :)
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Bu arada dört versiyon geriden gittiğinizi görüyoruz.
En kısa zamanda cs6 'ya yükseltmelisiniz. Ayrıca, siz de belki farketmişsinizdir, Türkçe versiyonlarda kavramlar; daha anlaşılır olacağının aksine daha fazla işin içinden çıkılmaz hale gelmekte.

Umarım Adobe, programların dillerinin yerelleştirilmesinde daha titiz davranır. Bu konuda Microsoft'un ve Apple'ın epeyce yol aldığı söylenebilir.

Tuncer ÖZKAN.
 
Yukarı Alt