Kişisel Kartvizit çalışmam

ysmnsbt

Üye
Kayıt
9 Mayıs 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Logosu olan kartvizitler daha özgün duruyor.Sanki ifadeyi kolaylaştırıyor.
İlk kartta birçok bilgi var ve şekillerle beraber serpiştirilmiş gibi duruyor.Hepsi birbirine girmiş gibi. Sanki bunun elebaşısı slogan ...
2. daha bir sade ve şık duruyor.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
sıradan, sade, amatör, klasik, sıradışı, farklı, dik, yatay kartlara birçok isim verilebilir ve katagorilere sokulabilir sizin kartınız bu sınıflardan hangisine girer derseniz
bence amatör sınıfına girer farklı bir kart yapmaya çalışırken amatörlüğe sıkışıp kalmışsınız
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
bence de kendine grafiker diyen birine hiç yakışmamış bu kart

birde ufak bir öneri özgün bir slogan bul kendine derim yada özgün olmuyorsa bile Habertürk gibi herkesin bildiği bir kurumun sloganını çalma :)
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
Kartvizit gibi tasarımlarda ileriye dönük ve uygulanabilirlikte sorun çıkartmayacak çalışmalar daha isabetli olur diye düşünüyorum. Örneğin sizin çalışmanızda "bana göre" kartvizit kenarlarında kullandığınız efektler emin olun işin kesim esnasında baş ağrıtabilecektir çünkü kesim sırasındaki yarım mm'lik bir kayma bile kenarlardaki yay şekillerin simetriğini bozacaktır. AYrıca yine "bana göre" kartvizitlerin daha sade çalışılmaları ve sadece gerekli bilgileri barındırmaları gerek diye düşünüyorum. Bu bağlamda slogan kullanımı benim tarzım değil ama kullanana da birşey diyecek halimiz yok tercih meselesidir. Ve son olarak "tabiiki yine bana göre" genel anlamda tasarımınız "ne yazık ki" çok acemice durmuş ve istediğiniz etkiyi yaratmaktan uzak kalmış. Ustam şöyle derdi "bırak ta resimler biraz nefes alsın bu kadar tıkış tıkış yapma" yani sizinde kartviziti bu kadar tıkış tıkış yapmanıza hiç gerek yok biraz nefes almalarına izin verin.

Umarım söylediklerimi yanlış değerlendirmezsiniz.
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
1
özgün çalışmak rastgele çalışmakla aynı olmamalı.farklı mu olacaksın farklı bir tasarım yap bıçağın farklı olsun tarzın olsun ama birbiriyle uyumlu olsun hazır şablonlar bulunmuş ve üzerlerine rastgele bilgiler yazılmıış gibi sloganda sanki bambaşka birşey anlatıyor herşey havalarda geziniyor evet bu bakımdan incelemeyi düşünürsen farklı yapılmamış bir çalışma :) neyse düşünce yapını değiştirip biraz daha kurumsal çalışmaları incelemelisin diye düşünüyorum başarılar diliyorum :)
 
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
279
Tepki
6
Sıradanlığı aşmak adına yerlerini değiştirmek pek mantıklı gelmedi bana.Kartviziti insanlara sunarsın ve insanlar eline alınca adresini telefonunu görmek ister.

Ben hiç görmedim bir vatandaşın " ulan bu kartlarıda hep aynı tasarlıyorlar " dediğini.
Emeğine sağlık.
 
Yukarı Alt