kod bilmeyenler dinamik siteleri nasıl yapacak?

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Çok yakında tüm bu sorunları ortadan kaldıracak ve bazı kalıplaşmış görüşleri ileri taşıyacak bir sistem yapıyorum. Facebook sayfamda bununla ilgili bir yazı hazırladım.

Tanıtım Yazısı : Responsive Design CMS
 
Kayıt
10 Mayıs 2013
Mesaj
3
Tepki
0
açıkçası kod bilmeden dinamik site yapmak imkansız. ama şöyle bir kısa yol yapabilirsiniz. az biraz php öğrenip . Codeigniter gibi öğrenme süreci kısa olan bir framework ile dinamik siteler yapabilirsiniz.
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
herhangi bir programlama dili bilmiyor iseniz, bu işi yapmayın daha iyi, hazır paketleri kullanabilirsiniz, hiç bir zaman kod öğrenmeden tam manası ile web tasarımcı olamassınız, kod yazmadan web tasarım yapma olayına harcadığınız emek ile html-css öğrenebilirsiniz fazla kasmayın çok zor değil inanmak ve istemeniz gerekiyor, iyi çalışmalar...
 

alibayir

Üye
Kayıt
8 Nisan 2013
Mesaj
24
Tepki
0
@burcubuffy

bence siz herşeyden önce bir seçim yapın front end developermi olucaksınız backendmi yoksa sadece web arayüz tasarımcısımı herseyi bir kişinin çok iyi yapması imkansızdır.Bence isviçre çakısı olmaktansa rambo bıçağı ol derim benim tavsiyem.
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
@alibayir

Katılıyorum ve ekliyorum işiniz grafikse ve biraz html öğreniyim ve site yapıyım diyerek girdiğiniz işin ne kadar karmaşık olduğunu anladığınızda kaybettiğiniz onca vakit sonra grafik işlerinize engel olabilir. Kendinizi grafik estetiğinden artık uygulamacı bir yapıya kaydırmaya başladığında grafikten uzaklaşmaya başlarsınız. Kendinizden düşünün grafik için harcadığınız zaman emek fikirler uğraşlar bir o kadar frontend ve backend yazılımcısı içinde geçerlidir. Bu sebepten ülkemizde gerçek frontend developer bulmak çok zor. Ayrılması gereken iki dal tek kişi üzerine yüklenince olmuyor olması beklenemez. Gerçek bir frontend developer grafiği çıkartmakla uğraşacağı vaktin bir çoğunu da yapıyı kodlamakla uğraşacak. Yaptığı kodları tüm huysuz browserlara uygulayacak. Gerçekten uzmanlık gerektiren bir dal eğer bu işi öğrenmek istiyorsanız birinden fedakarlık etmek en iyisi herşeyden biraz birşey bilin ama bir alanda uzman olun bu önemlisi.
 

hakim

Üye
Kayıt
6 Nisan 2013
Mesaj
45
Tepki
0
biz neden o kadar programlama dili öğrendir ki ?
öyle programla olacak bir iş değil. az asp demişsin. Asp yi çöpe at zaten artık geliştirilmiyor.
aslında PHP az bilsen bile çok iş çıkartabilirsin.
ben tefsiyem bir arkadaş bul ve onunla ortak çalış tasarımları sen porgramlamasını o.
böylede para kazanırsın. emin ol.
 
Yukarı Alt