Konsept : "Havanı seveyim İstanbul"

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Kerim Bey,bunlarin hepsi birbirinden hos olmus, ellerinize saglik,sunumunuz gercekten goz dolduruyor fakat karsilastigim bazi noktalara deginmek istedim, mesela karakterlerin yerlesiminde biraz sıkıntı var, takiben karakterlerin kollari sonradan cizilmis sanirim, bu cizimler modele biraz daha uydurulabilseydi birbirlerini daha cok tamamlamis olacaklardi,modeller sizin mi bilmiyorum, dekupelerde sac kenarlari biraz daha yumusak cikarilabilirdi,ayni sahislara hafif insan golgesi verebildeydik zemine daha cok otururlardi,bayan modelin yuzundeki isik cok fazla, bu yuzden onu zeminden kopariyor,emanet duruyor modelimiz, oradan da hafif bir gecilebilirdi, modeller arkalarindaki parka gore biraz buyuk gibi geldiler, o cisimlerle stabil gorunemiyorlar,bu durum algida yapaylik hissi uyandiriyor,park alani genis olsa tamam, onlarin cok uzagindalar diyecegim ama degil,yine cocugun yuzu fazla karanlik, oysaki yuzunu gun isigina donmus.
(bu arada sakayla karisik hava burada sicak gibi gorunuyor, sicak havada boyle giyindilerse ailecek cok terlemis olmalilar )
Bilbordda soldan saga ikinci gorseldeki ablamizin sag elinde sigara yok degil mi? Cunku nedense icecegini sol eliyle tutmus, belki solaktir kim bilir, sadece dikaktimi cekti. Bilborddaki gorsellerin renkleri arka zemine gore cok canli, belki biraz soldurmaliydik.Boyle cok yapay duruyorlar.Bu iki karakterin cevresine dis isik vermeseymisiz keske.

Bir de kucuk imla hatamiz var, soyle ki:
''Artik gonul rahatligiyla sunu soyleyebilirsiniz:'' Bir aciklamada bulunacagiz bu sebeple '':'' koyarsak imlaya uygun olur.

Ayrica ''Dusunun ki'' ile baslayan metinde de anlatim bozukluklari var; giderebilirseniz daha iyi olur fikrimce.

Web arayuzunde karakterler biraz buyuk gorundu bana.
Cantadaki fontun ve gorsellerin opacity degerini biraz dusururseniz onlar ordaymis hissini daha cok uyandirabilir.Ayni durum diger malzemeler icin de gecerli, opacity degerlerini biraz dusurursek daha iyi olur bence.
Cay tabagi altinda, slogani kucultup bir kopya daha alip sonra ikisini tabak kenarinda bir tur attirip, karakterleri tabagin ortasina hizalayip,alt kisma da web adresini icbukey bir tur attirip bitirseydik daha iyi dururdu sanki.
Anahtarliktaki maskot da biraz buyuk gibi.
Calismamizi belki cok detayli inceledim ama ben olsam detaylara herzaman dikkat ederdim,belki bu kadar detayli elestiriye ihtiyaciniz yok ama yine ben, soz konusu sunum ise bunlari dikkate alirdim.
Iyi calismalar diledim ve simdilik gittim...
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
@Hakan Dağdeviren

Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim Hakan Bey sondan başlayayım "bu kadar detayli elestiriye ihtiyaciniz yok ama yine ben, soz konusu sunum ise bunlari dikkate alirdim." demişsiniz bu derece detaylı bir eleştiriye elbette ihtiyacım var ki bu çalışmaları sizlerin beğenisine sundum kaçırdığım ince noktaları sizinle gördüm.

karakterler konusunda başta çok sıkıntı çektim ve forumda bir arkadaşımızdan bu konuda yardım talep ettim. bizim için doğalgaz (yeşil olan) karakteri çizdi ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle karakterin bayan versiyonunu yani hava karakterini çizemedi. Bayan karakteri ben doğalgazdan uyarladım. Yani ikisi de aynı karakter, bayan vesiyonıu photoshopta idareten yapılmış hali. kollar da sonradan ekleme tespitiniz doğru. Zamanın darlığından buna mecbur kaldık. ve bu sıkıntılı süreçten sonra 3d max öğrenmeye karar verdim, bir set temin edip derslere başladım. :) çalışmanın omurgası olan karakterler gerçekten çok uyduruk oldu ama bizim çizdiğimiz, gülünecek karakterlere göre kat kat güzel durduğundan kullanmaya karar verdik.

Açıkhava mecralarına yaptığımız çalışmalarda yarışma kuralları gereği hazır görsel kullanamadığımız için fotoğrafları kendimiz çektik ve kış ayında amatör bir kamera ile çekilen bir fotoğrafı yaz aylarında fotoğraflanmış bir zemine monte etmeye çalıştık, ışık hataları bariz belli katılıyorum ancak Yarışmada çalışmadan ziyade fikrin vurgulanması daha çok puan getirdiğinden bunun üüzerine düşmedik. Boyutla ilgili problemler de bu rahatlığın getirdiği hatalar diyelim.

İmla konusunda hiç iyi değilimdir bunu bu cevabımdan da anlayabilirsiniz :) ne kadar yardım alsak da hatalar olabiliyor.

Gelelim web arayüzüne... İnternet macralarına dair uygulamaları sonradan dahil ettik konseptin içine başlarda yoktu sonlara gelmenin getirdiği yorgunluk ile de üzerine düşmedik. Hatalar gün gibi ortada.

Promosyon ürünlerinde opacity değerini düşürmek güzel fikir öyle olmalıydı şimdi detaylı incelediğimde gözden kaçırdığım bir nokta daha olduğunu görmüş oldum böylece :)

Değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim Hakan Bey Başta da belirttiğim gibi mantık hataları ve baskıya ters durumlar çalışmalarda mevcut ama görmediğim noktalar da varmış görmüş olduk.

Ayrıca 3d max için de yardımlarınızı beklerim bir dahaki karakterin kusursuz olması için :)

Günel Hanım yorumunuz için sizede ayrıca teşekkür ederim.

saygılar.
 

Ufuk Guler

Üye
Kayıt
29 Haziran 2011
Mesaj
285
Tepki
4
Mükemmel ve yaratıcı bir çalışma olmuş çok beğendim :D birde sorum olucaktı bu kalemlik çanta vs vs. o araçları kendinizmi tasarladınız yoksa netten bulup üzerine yazıları şekilleri mi yazıyorsunuz merak ettimde ?
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Teşekkür ederim yorumunuz için promosyon ürünlerinde hazır görseller kullandım photoshopla monte ettim.
 
Yukarı Alt