Olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.
Peki.
Merhaba;
Elinize sağlık, hoş olmuş, sanırım camiada yenisiniz, olabilir.
Bakalım şimdi burada ne var:
Öncelikle çalışmada bir Anatema yok, yerleşim düzeni yok, mizanpaj yerlerde, çorba gibi yazacağım fakat tuzu da yok.
-Arkaplanda bir panayır havası var, herkes orada.
-Renklerin kaşı gözü ayrı oynuyor.
-Konser dev ama ne konseri (pop,klasik,jaz,saz,anadolu) olduğunu anlayamadım çünkü yarım bırakmışsınız çalışmayı.
-Tarih,saat,yer var fakat açık adres yok, şu "13 Şubat Kapalı Spor Salonu" nerede mesela?
Adı "13 Şubat" ile başlayan herhangi bir kapalı spor salonuna gitsek olur mu mesela?
-Saç dekupeleri çok sert artı kötü, üzerinde fazla durulmamış, kontürle yırtılmaya çalışılmış, demirden çimentodan çalınmış, olmaz.
-Font ağlıyor, ona şefkatli, bilinçli bir teselli şart. Anne eli gibi mesela.
-Sırf afişten dolayı bu konsere gitmeme kararı alınabilir, oysa afişin amacı tam aksidir.
-Kapak olsun Afiş olsun üzerine manken eklenecek ise manken ve kapak arasındaki parlaklık,doygunluk ve keskinlik birbirine yakın olmalı aksi halde afiş bu adam gibi sırıtır.
-Yazıldığı gibi vektörler sündürülmüş.
- 25 TL'lik fiyat etiketi ve "Sanatçı İsmi" etiketini görünce bunun bir afiş mi yoksa çikolata ambalajı mı olduğunu kestirmek tamamen bir yanılgıya gebe.
Sonuç:
Ctrl/N
Fakat bu defa çok çok afiş inceleyerek.
İyi çalışmalar.
Hümeyra Can Merhaba;
1. fiyat etiketi üzerine tarih yazılmasını anlamlandıramadım, mantık hatası var.
Aslında yaratıcılığımızı konuşturursak mantık hatası olarak algılanan bilgiyi espriye çevirebiliriz, şöyle ki:
Çalışmadaki etiket doğrudur bir fiyat etiketidir fakat çalışmada da aynı espriyle kullanılmış, o yüzden hatalı bir davranış yargısına sebep oluyor, bunu şöyle değiştirebiliriz:
Bir konser nihayetinde mutlaka tüketilecek bir mal ve hizmettir, tüketiciye sunulan mal ve hizmet gerek gerçekçi gerek mecazi olguda etiketlendirilebilir, mesela konserler için bir bedel ödemeliyiz, bu bedel bir bilet ile simgeleştirilir, bu rezerve davranış etiket ile esprili ve başarılı bir şekilde ilişkilendirilirse konser mecazi algıda afiş üzerinde etiketlendirilmiş olacaktır.
Bu da afişe iyi bir espri kazandırabilir.
Tabii ki ön şart bu malzemelerle doğru yemeği yapabilmekte.
Buna da "Tecrübe" diyoruz zaten.
Sağlıcakla kalın.