Korkmayacaksın!

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Aklına bir şey geldiyse, ille de yapacaksın, vazgeçmeyeceksin, tereddüde yer olmamalı içinde, canın ne istiyorsa yapacaksın. Kış günü dondurma mı çekti canın, boğazların şişecek olsa da yiyeceksin, yaz günü salep mi, çekti canın, ağız duvarların yara olsa da sıcaklığından, içeceksin. Ateşin mi yükselecek, bırak yükselsin, başın mı döner, bırak dönsün, ne olacaksa olsun, bulunduğun an’ın tadını çıkartmayı bilecek, bunun keyfini süreceksin.

Millet ne derse desin, sen ısrarla seveceksin, sevmekten korkmayacak, son surat üstüne gideceksin aşkın, her seferinde terk edilen olmayı takmayacaksın kafana, gülümseyeceksin, bu terkedilmişliğin üzerine, öyle bir kahkaha patlatacaksın ki, duyanlar şaşırıp, başlayacaklar gülmeye.

Ağlamayacaksın, ağlamaktan uzak kalacaksın, bir ağlamaktan korkacaksın hayatın boyunca, hele bir de erkeksen asla ağlamayacaksın, bayansan, buna biraz hakkın olsa bile, ağlamamaya çalışacak, buğulanmış gözlerinle gülümseyeceksin. Ağlamak ömrü törpüsüdür, unutmayacaksın.

Canın denizimi çekti kışın ortasında, zemheride, paltonu, şapkanı çıkartacak, soyunacaksın özenle, istifleyeceksin bir kenara, atlayacaksın suya, üzerine çevrilen gözlere aldırma sen, onlar çok istedikleri şeyleri, senin yapıyor oluşuna şaşıracaklar sadece. Gülerken aslında, seni kıskanıyor olacaklar.

Bağırmak mı istiyor canın, sinemanın ortasında, filmin en alakasız sahnesinde, bağıracaksın çılgınca, en fazla güleceklerdir sana, daha olmadı atılırsın sinemadan, doyamadıysan bağırmaya, endişelenme, başka bir sinemadan bir bilet daha kapacak, avazın çıktığı kadar bağıracaksın.

Koşmak mı istiyor canın, düşeceksin yollara nefesin tükeninceye kadar koşacaksın, hiç bilmediğin sokaklara dalacak, kaybolacaksın, en hoşuna giden kıza, yolumu kaybettim diyeceksin, çekinmeyeceksin, karşına çıkan adama soracaksın bayansan, korkmayacaksın hayattan ve insanlardan, cesaretli olacaksın, her konuda, sınırsızca yaşayacaksın bulunduğun zaman diliminin aralığında.

Düşüneceksin, isteyeceksin, dilediğini yapacaksın, ürkek olmakla, korkmakla çok şey kaybettiğini “mıh gibi çakacaksın aklına” tarihte yaşamış olan kahramanlar da senden çok farklı değillerdi. En az senin kadar korkaklardı, sadece istediklerini yapmayı bildiler, düşündüklerini yazan yazarlar çok iyi yazmıyorlardı, sadece yazdılar, sen de yazacaksın, korkmayacaksın, düşünmeyeceksin nasıl yazılmış, nasıl olmuş, okuyanlar ne der diye, aklına bile getirmeyeceksin, yumacaksın gözlerini, en güzel yazar sen olmayı bileceksin.

Cebinde paran mı kalmadı, takmayacaksın kafana, dünyalar kadar para senin cebinde olsaydı ne yapacaktın ki, sadece paran olmuş olacaktı, şimdi, yum gözlerini, bir sürü paran olduğunu düşün, Paris’te akşam yemeği yiyemesen de, evine en yakın parkı Paris yapmasını bileceksin.


En ünlü ressam Picasso mu, o diğerlerine göre öyle, sen alacaksın eline fırçanı boyayacaksın sokak duvarlarını, çizeceksin en çok istediğin şekilleri, atacaksın altına imzanı, geçip karşısına gururla bakacaksın şaheserine, ben yaptım diyeceksin gelen polise, merakla sana bakanlara, bu eser bana ait diyeceksin.

Atlayacaksın belediye otobüsüne veya vapura, akşama kadar turlayacaksın, kaç tur attığını sayacak, sonra unutacaksın, baştan alacaksın turları, yorulunca yatacaksın istediğin yere, dinleneceksin bir güzel, bir kedi kadar keyif alacaksın uykudan uyanırken, esneyecek, gerinecek, keyfine varacaksın uykunun ve uyandığın zamanın.

Korkmayacaksın motora binmekten, asıl korkarsan, düşeceğini unutmayacaksın. Korkmayacaksın köpeklerden, köpekler korkanları ısırır, bunu unutmayacaksın, sen köpekten daha cesur davranırsan, o senden korkacaktır. Köpekten daha köpek olmasını bileceksin.

İncitmeyeceksin karıncayı, o sana zarar vermek için yaşamıyor bunu unutmayacaksın . Karıncalar kadar korkusuz ve cesur olacaksın, gireceksin en ağır yüklerin altına, hızlı değil, yavaş ilerleyecek ama tuttuğunu koparacaksın. İnatçı olacaksın, vazgeçmeyeceksin.


Saygılar…

Ozan Muhammet CANDAN
Grafikerler. Org
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Çok güzel bir yazıydı Ozan Bey,keyifle okudum doğrusu..
Yazılarınızın devamını bekliyorum..
 
Kayıt
7 Ağustos 2009
Mesaj
157
Tepki
1
eyvallah ozan bey ben bu gazla bursayı yakarım :D teşekkürler güzel paylaşımların için hayatı böylesine rahat yaşamak gerek ki hayatın anlamı olsun:)
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Buse hanım, aklıma ne gelirse yazıyorum, bu yazıların beğeniliyor oluşu beni mutlu ediyor...

Teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğun için...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Sevgili Hakan, hayatı yaşamak güzel, keyfini çıkarmak gerek, vermek istediğim mesaj gaz değildi ama bu da değişik bir bakış açısı oldu doğrusu :)

Teşekkür ederim beğendiğin için...
 
Kayıt
7 Ağustos 2009
Mesaj
157
Tepki
1
gaz kısmı işin sakası ozan bey alınması gerek olan mesajları alıyoruz ozan bey ki yazıyoruz hayatımın çoğu kısmı monoton ve burasıda öyle olsun istemiyorum ben inan okumam bak yazılarını okuyorum devamınıda okucam sen devam ettikçe benim vaktim oldukça inş.
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Yazılarınızı ilgi ve merakla okuyorum.
Yorum yazmadığım için okumadığımı düşünmeyin.
Farkındamısınız biz okurlarınız bu arada sizi her bir
yazınızda daha çok tanıyoruz...
Ben resim yaptığım için bunu çok iyi bilirim.
Bir ara sergi açmam diye tutturmuştum. Duygularını,
korkularını, tutkularını, her şeyini sergiliyorsun.
Kendimi çıplak ve savunmasız hissederim diye düşünürdüm.
İyi bir göz, (görmeyi bilen bir göz) , iyi bir gözlemci... bunu çok
iyi algılar. Tabi sonra ilk sergimde attım bu korkuyu.
Bunları neden mi söyledim şimdi? Hiiiç, okudukça sizi tanımaya çalıştım ve
burcunuzu da merak ettim bu arada?

Güzel yazılarınızın devamını bekliyor ve sağlıcakla kalın diyorum :)
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba Günel hanım, öncelikle sizin gibi hayat ve sektör tecrübesi ile yoğrulmuş bir insandan bu güzel sözleri duymak beni son derece mutlu etmiştir. Yazılarımı beğenerek okuduğunuzu işitmek beni gerçekten çok mutlu etti, teşekkür ediyorum, okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için.

Burcuma gelince, sanırım balık olsa gerek...
 
Yukarı Alt