Korsan yazılım araştırması

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Çok uzaklarda yapılan bir korsan yazılım araştırması hem BSA'yı hem de Microsoft'u harekete geçirtti

The Pirate Bay sitesi torrent kullanıcıları tarafından yakından tanınıyor. Fakat İsveç'te devam eden dava The Pirate Bay'in adını torrent kelimesini duymamış olanların bile öğrenmesine yol açtı. Türkçe anlamı Korsan Limanı olan The Pirate Bay'in ana vatanı olan İsveç sadece bu yüzden yasa dışı yazılımın kaynağı olarak bile görülmeye başladı. Fakat yapılan bir araştırma korsanların limandan çok daha uzaklarda yaşadığını ortaya koydu.

Bağımsız bir telekomünikasyon firmasının Avustralya'da düzenlediği ankete katılanların %82'si kişisel bilgisayar kullanıcısı ve anket sonuçlarına göre bu kullanıcıların %59'u yasal ve yasa dışı yazılım arasında bir fark görmediklerini söylüyorlar. Hatta %47'si kullandıkları yazılımların yasal olup olmadığı hakkında bir fikirleri bile yok.

Araştırma sonuçları yayınlanır yayınlamaz BSA duruma el koyarak bu yasa dışı yazılımların Avustralya'yı toplam 435,1 milyon dolar (yaklaşık 70 milyon TL) zarara uğrattığını ve 3929 kişinin iş imkanını ellerinden aldığını açıkladı. Microsoft ise Avustralya için özel bir Office Genuine Advantage yazılım doğrulama paketi hazırladı.
 
Yukarı Alt