Kozmik Aşk Tanrıçası Oluşturma

solkroşe

Üye
Kayıt
3 Temmuz 2008
Mesaj
95
Tepki
3
Geçen aylarda buraya" Aşk Tanrıçası" ile ilgili bir konu açmıştım ve psd.tutsplus.com adresinden esin almıştım. AO Design arkadaşımızda alıntı olduğunu belirteydiniz diye yorum bırakmıştı. İşte o konuyu sizinle ingilizceden türkçeye çeviriyorum. Başlayalım!

http://mjranum-stock.deviantart.com/art/Suspense-6-76068059 Bu siteden nü fotoğrafınızı indirin. Pen Tool veya Magic Wand Tool gibi araçlarla arka planı modelden ayıklayın.


Bu şekilde hazırlamanız lazım.



PSD dosya veya şeffaf arka plan ile bir PNG olarak kaydet.
Buna daha sonra ihtiyacınız olacak.




2. adım

http://www.sxc.hu/photo/1263723 sitesinden bulut fotoğrafını açın. İmage-Adjustments> Curves'e gidin.



http://www.sxc.hu/photo/1263722 burdan da ikinci bulut fotoğrafını alıp diğer katmanın üzerine yerleştirin. Modunu ise, "Overlay" olarak ayarlayın.


http://www.sxc.hu/photo/1221546 çılgın dalgaları da indirip ps ile açın. Bu katmanı 3 katman içinde orta yani ikinci sıraya yerleştirin. Bulut katmanı ile aynı orantılayın. Edit > Transform > Flip Vertical, Ctrl+T ile fotoğrafı ters çevirin ve modunu "Multiply" olarak değiştirin.





Birinci adım da PSD veya PNG olarak kaydettiğimiz fotoğrafı açalım ve tekrardan Ctrl+T ile boyutlandıralım. Örnek aşağıdaki fotoğraf gibi.




http://markopolio-stock.deviantart.com/art/Wings-Angel-5-48461899 kanat dosyalarını da indirip aşağıdaki çalışma gibi kopyalayıp sağ kanat ve sol kanat olarak ayarlayın.



Üsteki fotoğrafta ve çalışmanızda soldaki kanat eli kapatıyor. Onu silgi aracı ile düzgün bir şekilde silin. Çalışmadaki gibi;



Şimdi iki tane miğfer lazım bize. Ancak yöndendirilen site de fotoğraf silindiği için miğferi alamıyorsunuz ama telaşlanmayın! Vereceğim fotoğrafı, Ctrl+ Prtscr Sys Rq tuşuna basıp ekran görüntüsünü alın ve ps de açın. Sağdaki miğferi, Lasso Tool (L) ile güzelce ayıklayın ve çalışmaya sürükleyin. Çalışmanız büyük olduğu için miğferin boyuda istediğiniz kadar büyüyecektir. İşte burda çalışmayı kopyalayın.


İki miğferi de görünüşlerini farklı yönlere çevirin ve soldakinin opacity %60 yapın. Çalışmadaki gibi:



Dodge Tool (O) aracını seçin. Exposure:% 80, Range: Highlights olarak ayarlayın ve küçük fırça seçerek birinci yani sağdaki miğferi koyulatın.



http://unholy-stock.deviantart.com/art/Jewellery-pack-4-82121753Boyna bir altın kolye gelecek ama yine yönlendiren resim sitesi fotoğrafı sildiği için kolyeyi alamıyoruz. Bunu siz kafanıza göre ayarlayın.



http://flordelys-stock.deviantart.com/art/Hair-Brushes-I-38459147 burdan saç fırasını indirin. C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Presets\Brushes dosyasının içine atın. Brush Tool (B) seçin ve sağ üsteki minik oka basın. Load Brushes fırçasını seçin ve resme uygulayınn.





Bu saç modeline kadar Ctrl+T ile katman çoğaltarak uğraşın.





Şimdi bir layer oluşturun. Pen Tool (P) seçin ve çalışmadaki gibi bir çizim yapın. Bu bizim kuşağımız olacak.





Çizim işlemi bitince, çizimin üstüne gelin ve sağ tıklayın. Make Selection'a basarak seçimi aktifleştirin. İçini herhangi bir renk ile doldurun. Ctrl+D ile seçimi durdurun. Çizim katmanına gelin ve Blending Options'a gidin. Ayarlarını çalışmadaki gibi yapın.



Not: Kuşağınız çalışmanın önüne geliyorsa, layeri orta sıralara yerleştirip oranını bulabilirsiniz.

Şimdi biraz yıldız yapalım.
Yeni bir layer oluşturun. Brush Tool (B),​
seçin yumuşak bir fırça 15px seçin, ardından Fırça Palet açın.
Çalışmadaki ayarları yapın.



Çalışma bu şekilde olmalı.



Katmanın modunu "Overlay" olarak değiştirin ve istemediğiniz bir yer var silin.

http://www.sxc.hu/photo/1276261 gül fotoğrafını açın. Lasso Tool (L) ile sadece bir yaprağını seçin. Edit > Define Brush >Gül, ismini verdikten sonra kaydedin.



Yaptığınız gül fırçasını seçin ve fırça ayarlarına gidin. Aşağıdaki ayarları yapın. Bu arada kırmız ve turuncu tona yakın renkleri de seçmeyi unutmayın!



Sonuca az kaldı! Layer-New Adjustment Layer-Color Balance gidin. Bu çalışma üç layerden oluşacaktır. Yani üç kez aynı işlemi tekrarlayın.
İşte böyle.


Bu şekilde verim almanız gerekiyor.



Şimdi silgi aracını seçin ve %50'lik bir opacity ayarlayın. Üç katmanı da aşağıdaki çalışma gibi silin.





İşte çalışmanın sonucu.




Umarım etkili olmuştur çeviri. İyi çalışmalar.

 
Yukarı Alt