@mR.Gecit
Bir foruma ve özellikle grafik tasarım forumuna bir çalışma yüklediyseniz eleştiriye açık olmanız ve söylenenleri dikkate almanız gerekir. Her çalışmanın elbette daha iyisi vardır. Önemli olan yapılan işe "olmuş" denebilmesidir.
Daha iyisini de yap da görelim demek en iyisi budur demektir.. Gerçekten bu afişin, daha doğrusu bu denemenin en iyisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
"Ben yaptım oldu" demek yerine olması gerektiği gibi eleştirileri göz önüne alıp bu işin nasıl yapıldığını öğrenmekte fayda var. Tek bir formata, saplanıp kalmadan, araştırarak, sıfırdan birşeyler üreterek çalışmak gerekir. Nedense bu işe yeni başlayanlar veya hobi olarak denemeye çalışanlar hep aynı tarz dizi veya filmleri örnek alıyor. Araştırma, öğrenme, kalıplardan sıyrılma, "imla" kuralları bu işin temel noktasıdır.
Unutmayın ki profesyonel olarak bu işi yapan insanların ortamında birşeyler öğrenmek istiyorsanız, "sizi de görelim" demek yerine, bu iş nasıl yapılırmış onu öğrenmek sizin faydanızadır. Bu forum bunun için var.
Çalışmaya gelince;
Ben bir afiş göremedim. Zaten var olan bir resim, bir yazı fontu, film ismi alınmış. Belirli yerlere yerleştirilmiş. Artı bir durum söz konusu değil.
"Yazılar okunmuyor" eleştirisine ise, "bilerek öyle yaptım zaten yazı kullanmayı sevmem" demişsiniz. O halde neden yazı kullandınız? Çalışmanın yarısı yazı zaten. Hiç kullanmasaydınız ve görsel üzerinde birkaç oynama yapsaydınız çok daha iyi olurdu.
Bir de Sanırım "Necati Şaşmaz" olacak. "Sasmaz" değil. Büyük "İ" karakterlerinde de sorun var. Ve film afiş çalışmalarında hiçbir zaman afişi yapan kişinin ismi "Bu bir ........ vs afişidir" diye yazılmaz. Ve daha ayrıntılı kadro, vs bilgileri yer alır. Ebatlar da afiş ebadından çok uzakta.
Bol bol film afişleri ve yapılış tekniklerini inceleyin. Gerekirse alın bir film afişini. Birebir aynısını yapın. Sadece isim ve görselleri değiştirin. Çok faydası olacaktır.
Sonuçta hepimiz zamanla ve "sabırla" öğrendik.
İyi çalışmalar.