leon film afişi

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
biliyorsunuz arkadaşlar yeni yeni öğreniyorum,bana yapıcı eleştirilerde bulunursanız,kendimi daha çok ve daha çabuk geliştirebilirim.Bu çalışmayı ben çok sevdim,bakalım sizler nasıl yorumlayacaksınız.Şimdiden teşekkür ederim.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Melek Hanım;

Çalışmanızı inceledim.Gözüme çarpan birkaç noktayı size hemen belirteyim.
Öncelikle çalışmada dekupe hatalarımız var, öncelikle iyi bir dekupe istiyorsak kendimize öncelikle pixel değeri yüksek bir görsel seçmeliyiz, sonra sabırlı davranmalı ince işçilikle dekupemizi almalıyız.(Bir dipnot:bir alanı dekupe ederken alanı seçip feather değeri "movetool elinizdeyken sağ klik seçenek listesinden" verip kesersek alanımızın kenarları daha yumuşak çıkacaktır.)
Sonra çalışmamız bir film afişi ise sunumdaki tipografi de çok önemlidir.Font , afişe bakıldığında filmin konusuyle ilişkilendirilecek bir özelliğe sahip olmalıdır.Yine herdefasında bangır bangır beyan edildiği gibi fontumuzda efekt olmazsa , çalışma göze daha iyi görünecektir.
Afişte kullanacağımız görsellerimizin pixel değeri de yüksek olmalı ki artık gözlerimiz çağın teknolojisindeki ilerlemeye paralel ,grafik çalışmalarında ya da herhangi bir grafikte HDR imajlar beklemektedir.

Daha sonra oyuncu adlarımız,yapımcı firma adı,makyajcısı,kostümcüsü,seslendiriciler,oyuncular vs... Bu tür bilgileri afişin altına gelişi güzel değil uyumlu bir şekilde yerleştirmeliyiz.Burada da font seçerken afiş ve film konusu için en uygun fontu kullanmalıyız. Sonra en aşağıya yine yapımcı firma logosu, film sponsorlarımızın logosu , filmdeki görsel efektlerin hazırlandığı stüdyo logoları, ses montaj stüdyolarının logoları da olursa, afişe bakıldığında daha bir gerçekçilik yakalamış oluruz.
Bu logoları yine aşağıya gayet uyum içerisinde, ebatlarını yakınen aynı tutup abartmadan yerleştirmeliyiz.
Önemli şeylerden birtanesi de afişteki görsellerin ve tipografinin, film adı ile arasındaki bağlantısıdır.
Yani afişteki filmin adına bakıp üzerindeki grafiğe baktığımzıda arasında bir bağlantı kurabilmeli filmin içeriği hakkında az çok bilgi sahibi olabilmeliyiz.Afişe baktığımızda bu mesajı afiş bize sıkıntısız çok rahat ve net verebilmeli bence.
Birbaşka konu ise gösterime girecek bir film afişinde filmin gösterim tarihi olmalı.
Sonra afişte etkileyicilik adına bir de slogan mutlaka olmalı.
Örn slogana uygunbir afişe: "Sakın arkana bakma!" gibi bir slogan eklemiş olsak, afişe dolayısıyla afişe bakana başka bir etkileyicilik vermiş oluruz.
Tüm bunlar filmin izlenmesi için afişte kullanılan teşvik yöntemleridir bence.

Örnek afiş çalışmalarını incelemenizi tavsiye ederim.
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
hakan Bey vakit ayırıp,uzun uzun yorumladığınız için çok tşk ederim,tüm yönlendirmelerinizi dikkate alıp,yeni çalışmamı daha güzel yapacağım.:ptşk ederim.
 
Yukarı Alt