Localhost'ta php/apache çalıştıramıyorum.

sdelta

Üye
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
Merhabalar,

Öncelikle şunu söyleyeyim acemi bir kullanıcı değilim. Daha önce defalarca local'de apache çalıştırdım. Ancak önceden XP kullanıyordum şimdi ise vista. Aslında sorunun vista'dan değil, işletim sisteminin 64BIT oldugundan kaynaklandığını düşünüyorum.

XAMPP / WAMP vs.. bir çok toplu kurulum dosyalarını denedim ki bunların çoğunda windows vista tarafından desteklenmektedir yazıyor. O yüzden 64bit kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

XAMP da olsun wamp da olsun kurulum gayet güzel yapılıyor ve sağ altta servisler aktif şeklinde çıkartıyorum. Ancak bundan sonra localhost ta php calıstırmaya calıstıgımda http://localhost a girince mesela localhost.com vs. arıyor. Farklı browserlar denedım. Sorun kesınlıkle apache kaynaklı diye düşünüyorum.

Vista 64BIT üzerinde toplu (apache/mysql/php/phpmyadmin) kurulum paketi çalıştırabilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.
 
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
şimdi şöyle söyliyim sana normalde vista windows'ta çalışması için wista uyumlu olması gerekir, fakat böyle bir lüksümüz yoksa ve elimizdekini kullanmamız gerekiyorsa, kullanacağımız .exe dosyasına sağ tuş özellikler diyip açılan pencerede uyumluluk sekmesine gelip orda uyumluluk modu yazan yerin hmen altındaki seçeneği seçip Windows Xp Service Pack2 seçeneği war en son'da onu seçip .exe'yi tekrar çalıştır genelde böyle çalışması gerekir... koLay geLsin...
 

sdelta

Üye
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
hallettim sorunu. Vista ve nod32 kullanınca.. Nod32 vistada engelliyor cPanel yazınca açılmıyor. Nod32 ayarlarından int. explorer ın guvenliğini denetletmeyince açılıyor. Local kullanmak istediğimde nod32 nın ayarlarından kapıyorum.
 

fattur

Üye
Kayıt
23 Ağustos 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Denilenlerin Hepsini Denedim Fakat Olmuyor Hala Local Kullanamıyorum Vistayı Kaldıracağım Neredeyse Ama Notebook Xp de Afallıyor Deli Olacağım Ne Olur Bir Çözüm sunun
 
Yukarı Alt