Logo Çalışmalarımın Bazıları

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Birinci ve üçüncü gayet güzel. Diğerleri okunaklı değil. Dördüncü berbat. Hepsinin renk uyumu iyi ama.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
Özür dilerim ama logo nitelikli bir çalışma göremedim. 3 boyutlu bir logo tasarlanmaz ama sonradan efekt verilebilir. Bu zaten logoun kendisi olmaz. Renk geçişli ya da degrade tarzı çalışma asla yapmayınız. Hatlarınız bıçak kadar keskin olmalı. HArflerden luşan amblem çalışmalarınızda ise okunabilirliği ön planda tutunuz. Saygılarımla...
 

alpryldz

Üye
Kayıt
28 Eylül 2012
Mesaj
9
Tepki
0
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim bundan sonra yapacağım çalışmalarda bunları göz önünde bulunduracağım :)
 

alpryldz

Üye
Kayıt
28 Eylül 2012
Mesaj
9
Tepki
0
İlginiz için teşekkür ederim Emine Hanım temennim bu işte devam etmek zaten :)
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Biraz araştırma yapın.

__
Logo Nedir? Logo, bir ürünün, firmanın ya da hizmetin isminin, harf ve resimsel ögeler kullanılarak sembolleştirilmesidir. Amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında firmanın ismini de yansıtır. Logo yaratmak için kullanılan fontlar yeni tasarlandığı gibi mevcut fontlarda olabilirler. Logo yaratmak için belli başlı bazı kurallar vardır.

• Sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşmalıdır. Effect, renk geçişi kullanılmamalıdır. Her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok küçük ölçülerde ayrıntılar kaybolmamalı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

• Özgün olmalıdır. Başka firma ya da ürünlere ait logolar ile karışıklığa sebep vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan ya da esinlenen logolar o ürün ya da firmaya büyük zarar verir.

• Logo tasarımcıyı değil ürün ya da firmayı yansıtmalıdır.
__


Öncelikle yapmanız gereken bolca araştırma, yerli yabancı örnek inceleme ve el eskizi çalışma.

http://logoloji.com/28-logo_tasariminda_sik_yapilan_10_hata.html
 

alpryldz

Üye
Kayıt
28 Eylül 2012
Mesaj
9
Tepki
0
Yorumlarınız benim için çok değerli bu yüzden teşekkür ederim dediğim gibi bundan sonraki çalışmalarımı aldığım önerilerde şekillendirmiş olacaktır :)
 
Yukarı Alt