Logo hangi programda yapılmalı

adobegirl

Üye
Kayıt
12 Şubat 2008
Mesaj
92
Tepki
2
Bu grafiker arkadaşlar için önemli bir konu. Logo yaparken hangi programda yapılmalı nelere dikkat edilmeli.pixel tabanlı programdamı yapılmalı yoksa vektörel programlardamı yapılmalı hangisi tercih edilir? tercih sebebi nedir? usta grafikerler görüşlerini bildirirse bizi bilgilendirmiş olurlar.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
Vektör Görüntü: Ekran üzerinde yapılan çizimlerin veya nesnelerin matematiksel tanımlamalarla oluşturulmasıdır. Vektör grafikler çözünürlükten bağımsızdır ve en önemli özelliği hiçbir detay kaybı olmadan ve bozulmaya uğramadan serbestçe ölçeklendirilebilmesidir. Bu sebeple vektör bir grafiğin küçük boyuttaki bir halini saklayarak, gerektiğinde istediğimiz kadar büyütebiliriz. Illustrator, Freehand, Corel Draw, Flash ve 3D Studio Max vektör tabanlı çalışan programlara verilebilecek örneklerdir.

Piksel Görüntü: Her birinin içinde kendi renk bilgisi bulunan, piksel adı verilen noktaların alt alta ve yan yana dizilmeleriyle görüntüyü oluşturan grafik şeklidir. "Bitmap" ve "Raster" grafik adı ile de adlandırılabilirler. Tamamen çözünürlüğe göre şekillenirler. Yüksek çözünürlüklü grafikler daha kaliteli ve net görünülürler. Orijinal boyutundan daha büyük hale getirildiğinde piksel üzerinde sayıca değişiklik olabileceğinden görüntü kalitesi düşebilir ve genellikle "pikselleşme" adı verilen bozulma meydana gelir...

siz şimdi istediğiniz programda logolarınızı yapabilirsiniz... :D:D:D
 
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
28
Tepki
1
Emine hanımın dedikleri oldukça açıklayıcı olmasına rağmen ekleme yapmak istiyorum .....

Logolar genelde kurumsal bir çalışmanın parçası oldukları için vektörel çalışma ile elde edilmesi çok daha sağlıklı ve fonksiyonel olur.

Vektörel bir çalışma Emine hanımın anlattığı gibi üzerinde çok rahat oynamalar yapabileceğin ve ölçek konusunda seni zorlamacak çalışma şeklidir.

Hangi vektör programı dersen tabii Corel derim. Ben Corel kullanıyorum ve diyebilirimki logo ve benzeri her türlü çalışmada, hayal gücüne takılan her şeyi büyük ölçüde çalışmalarına yansıtabilirsin ...

Vektörel Logo derim Kısaca .. Bide iyi çalışmalar derim ... : ))
 

kanalga

Üye
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesaj
105
Tepki
0
Dedikleriniz çok doğru bende kesinlikle vectorel logodan yanayım ama bir sorun varki iş logoyu çizecek insanda biter hangisi kolay oluyorsa onda yapar tavsiyem şuki vectorel kullanmayan arkadaşlarında bence biran önce vectorel çalışmalara yönelmeleri lazım.
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
COREL miiiii......

elin adamları paintte MonaLisa çize dursun siz Corel Deyin.....

ne olursa olsun programların tek fonksiyonu sizin becerinizi belgelemektir....

corelmiş ya da illustratormuş oturup kendi başına mı çiziyor logoyu....

İş Sizde arkadaşlar..... Sizde.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Buna en güzel örnek olarak bunu verebiliriz aslında, Adobe'nin dediği gibi herşey bizlere bağlı...!;) bizim coreldraw'da, photoshop'ta yapamadıklarımızı, adamlar PAİNT'TE yapıyor:)


 
Yukarı Alt