logo nedir nasıl olmalıdır?...

gülsün

Üye
Kayıt
25 Ekim 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Teskur ederim bilgileriniz icin , bu arada bir sorum var illustratorde hangi olcuyu kulanmam gerekiyor ??

hayirli isler
 

seri1618

Üye
Kayıt
23 Nisan 2012
Mesaj
2
Tepki
0
internette 8mb lık logo yapma programları var..acaba logo yapabileceğim programlar bunlar mı??bide logo ile matematik öretimi hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?şimdiden teşekkürler...kusura bakmayın acil olduğu için buraya yazmak zorunda kaldım:)
 

ogmek

Üye
Kayıt
29 Nisan 2012
Mesaj
4
Tepki
0
Merhaba,kolay gele... Evet bütün arkadaşların yorumları,bilgi paylaşımları güzel ve önemlidir. Bu çabalar ve harcanan emek için herkese teşekkür ederim.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@seri1618

İnsan beyni denilen bir logo yapım programı varmış. 25.000 bilgisayar gücündeymiş. Milyonlarca yıldır faaliyet içindeymiş. İnsanlar o programla taa ilk çağlarda mağaralara resimler yapmışlar, ortaçağda yağlıboya tablolar yapmışlar, yeniçağda güzel yazılar yazmışlar.

Siz de o programı kullanmayı deneseniz, kimbilir bir gün siz de güzel logo yapabilirsiniz belki. Ben denedim oluyor. Gayet kullanışlı bir program. Bakınız;
http://www.farukcagla.com/logo_kurumsal_kimlik.html
bu linkteki tüm logolar insan beyni denilen müthiş programla yapıldı.
 

Şef Mahko

Üye
Kayıt
12 Ekim 2012
Mesaj
1
Tepki
0
ilk kes logo çalışması yapacağım daha sonra yapılacak reklamlar baskı işleri vs hesaplayacak olursak logonun boyutu kaç piksel olmalı. bilgilendirirseniz sevinirim.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Şef Mahko
Logo denilen grafik çalışması piksel tabanlı programlarla değil, vektör tabanlı programlarla yapılır, bu nedenle piksel problemi yaşanmamış olur.Vektör çalışılırsa 2 cm den 200 metreye kadar büyütülebilir.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Logo nedir, nasıl olmalıdır? sorusuna şöyle cevap vermek mümkün;

Logo; bir firmayı en kestirme anlatan ve tanıtan görsel semboldür.

Eskiden logoya alamet-i farika denirdi. Bu; farklılığın işareti demektir. Logo; farklılığınızı belirtmeli, diğer firmalardan ve rakiplerinizden farkınızı vurgulayabilmelidir.

İyi logo, firmanın kimliğini, kişiliğini hemen yansıtabilmeli, hatta firmanın ne iş yaptığını hissettirebilmelidir. Bizim tasarımımız olan İstanbul Metro logosunu gören kişi oradaki kırmızı okun yer altını, mavi dairenin tüneli, beyaz M harfinin de metroyu ifade ettiğini hemen hissetmektedir.

Logonun akılda kalıcı özellikte tasarlanması çok önemlidir. Binlerce firma arasından öne çıkmak için farklı bir biçimde akıllarda kalmak, hemen algılanmak lazımdır. Hatırlanmak, hayranlık uyandırmak, seçkin bir imaj yaratmak, tanınır ve bilinir olmak, ancak iyi bir logoya sahip olmakla mümkündür.

İyi bir logoya sahip olan firmalar (ürünler veya hizmetler), her kapıyı kolayca açan sihirli anahtara sahip gibidirler. Kötü logonun yer aldığı broşür kendini okutmaz. Kötü logonun yer aldığı tabela müşteriyi çekmez. Kötü logonun bulunduğu ambalajlar ve ürünlerde albeni yoktur. Marketlerde kötü logolu ürünler daha az satar. İyi ambalaj tasarımları, iyi reklamlar daima iyi logoların yer aldığı ürünler ve hizmetlerde avantaj sağlar. Böylece satış ve prestij artar.

Kaliteli bir logo tasarımı, kaliteli mal veya hizmet demektir.
İyi logo isteyen firmalar, reklamın önemini kavramış iyi firmalardır.
İyi logoyu iyi reklamcılar yapar.


(Bu tanımlama ve açıklama, kreatif direktör ve sanat yönetmenimiz, grafik tasarım öğretim üyesi Faruk Çağla'ya aittir. Maddi veya manevi menfaat temin edilmesi amacıyla izinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılması, Fikir ve Sanat Eseri Kanunu'na aykırıdır. Kaynak: http://www.iyireklamciyiz.biz/logo-tasarimi.html)
 

Konat

Üye
Kayıt
12 Mart 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Konu hakkındaki açıklama gayet anlaşılır ve güzel tşk ederim...
 
Yukarı Alt