Logo tasarlamaya yeni başladım

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Arkadaşlar ben bu işe yeni başladım abilerim eline kağıt kalem al karalama yap diyor.Ama benim aklıma neredeyse abuk subuk çizgilerden başka birşey gelmiyor.O kadar güzelde çizemiyorum.Git gide umutsuzlanmaya başladım.Napmam gerekir daha iyi çizim yapmam ve daha yaratıcı güzel şeyler ortaya cıkarmak için.Şimdiden yardımcı olacak tüm abilerime teşekkür ederim.
 

Holats

Üye
Kayıt
20 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
1
Merhaba OguzhanH ,

Sana tavsiyem hemen photoshop öğrenmeye çalış. İnternette bir sürü eğitimleri var. Onlara bir göz at. Programı az çok öğrendiysen internetten logo tasarım ile ilgili eğitim videoları izle ve uygulamaya çalış. İşin mantığını kavra.
Ondan sonra kendin bir benzerini yapmaya çalış. Artık kendi kendine istediğin bir konu hakkında logo tasarlayabiliyorsan başka programlarda öğren. Çünkü bu işi en iyi şekilde yapmak istiyosan birden fazla program öğrenmeni tavsiye ederim.

Sana bir tavsiye , "Lütfen biri bana yardım etsin , program söylesin , logo yapmak istiyorum , yapamıyorum " gibi cümlelerden sakın. Kararlı ol ve sürekli araştırma yap , çalış ...

Haydi bakalım . Kolay Gelsin!
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Çok teşekkür ederim.Bu dediklerinizi uygulamaya yarından itibaren başlıyorum.İlk iş photoshop öğrenmek.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Photoshop raster ,illustrator - corel draw- freehand vektör tabanlıdır.Logo tasarımı demişsiniz logo tasarımlarını vektörel bir programda yapmanız gerekmektedir.Photoshopta da yapılır mı? Evet neden olmasın ama olayın baskı boyutuna geldiğinizde sıkıntı yaşarsınız.Pixel tabanlı programlarda fotoğraf düzenleme, manipulasyon, çalışmalarınıza bazı efektler verme işlemlerini yapman daha mantıklı..Tabi photoshop olmadan olmaz.. Önce kendi kafanda ne yapmak istediğine karar ver. Ve sonra kullanacağın programlara.. Bu arada temel tasarım, renk bilgisi vb.. bilgileri de edinmen gerekmekte.. Yol zorlu .. Başarılar dilerim
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Ben şu anda tamamen logo tasarımı yapmaya çalışıyorum.Güzel şeylerde çıkıyor fakat bilgisayarda hangi programla işlemeliyim.Sizce fikriniz nelerdir ?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Zaten bir üst mesajımda yazıyor hangi programları kullanmanız gerektiği
vektörel programlara örnek; Adobe Illustrator, Corel Draw ve Freehand
Raster programlara örnek; en çok kullanılanı Adobe photoshop
tercih size kalmış
 

Holats

Üye
Kayıt
20 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
1
Evet , eğer logolarınızı basacaksanız Adobe Photoshop programı bunun için ideal olmayabilir. Çünkü Adobe Photoshop programı pixellerle çalışan bir program. Pixellerle çalışmalarda tasarımı büyültüp küçültmek çok değişik sorunlar yaşatabilir. Buyüzden eğer amacınız logolarınızı basmak ise vektörel programları tercih ediniz.Bu programlara örnekleri kenas vermiş bulunuyor. Kolay Gelsin !
 
Yukarı Alt