Logoyu vektörel hale nasıl getiririm ?

Hasan Enes

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2014
Mesaj
3
Tepki
0
Bir logo tasarlamıştım kaydettikten sonra kenarlarının tırtıklı olduğunu farkettim. Sebebini araştırdım ve belge ayarlarında ppi yüksek olması gerekiyomuş benimkiside en düşükte oduğu için böyle olmuş. Şimdi benim sorum vektörel kaliteli hale nasıl getirebilirim logomu ? çok uğraşmıştım amatörüm birdaha beceremeyebilirim aynısını.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba Hasan,

A. Illustrator'da eğer yaptığınız çalışmada efekt kullanmıyorsanız, ppi değerinin yüksek veya düşük olması çizim kalitesini etkilemez. Kaldı ki, efekt uygulasanız bile yalnızca efekt uygulanan kısımlarda ppi sorunundan bahsedilebilir.

Öte yandan, çalışmanızdaki piksel sıkıntısı, şu şekilde kontrol altına alınır:

Effect menüsünden "Document Raster Effects Settings" satırı kliklenerek gelen pencerede ppi ayarını düzeltin. Pencereyi onayladığınız anda effektlerdeki kalitenin arttığını göreceksiniz.

Ama az önce dediğim gibi eğer efekt kullanmamışsanız ve yine de görüntü piksel piksel ise o zaman "View" menüsünde yanlışlıkla "Pixel Preview" satırını aktif yapmış olmanız muhtemel. Bu satırı yeniden deaktif yaparsanız sorun düzelir.

Aklıma gelen bir diğer sorun ise, yaptığınız vektör çizimi yine yanlışlıkla "Object" menüsünde "Rasterize" yapmış olabilirsiniz. Eğer böyleyse, bunun geri dönüşü yok. Çünkü yaptığınız çizim artık bir fotoğraf halindedir.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu söylediğim şeyler CS5 için idi. Daha ileri versiyonlar için bu komutların yeri değişmiş olabilir. Ama kavramlar yine aynı.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

Hasan Enes

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2014
Mesaj
3
Tepki
0
Tuncer bey çok teşekkür ederim "Document Raster Effect Settings" işimi çözdü ama diğerlerininde ne işe yaradığını öğrendim çok sağolun :)
 
Yukarı Alt