Lojistik Şirketi Logo Çalışması

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Hakan Dağdeviren

Sevgili Hakan;
Ortaya koyduğun bu gerçek, Kanayan bir yara ....

söylem ise, diline sağlık, yazım ise klavyene sağlık,
sonuç olarak emeğine sağlık.

:clap2:
 

kutsi_86

Üye
Kayıt
20 Temmuz 2008
Mesaj
182
Tepki
26
Zira Üniversite kampüsünün özgür oksijenlerini hücrelerinize hiç geçirmemiş demiş ki:
hakan bey benim kafama takılan yer burası. insanda azim oldukça bunu bi şekilde başarıyor bunun örneklerini fazlasıyla görüyoruz ha okumaya karşı değilim tabikide okumak ama o kaliteyi yakalamak sadece okuldanda geçmiyor ben onu demek istiyorum. diğer konulara % katılıyorum ve o konudan bende rahatsızım ben matbaacıyım hem grafik yapar hem baskı yaparım. sizinde dediğiniz gibi sanatı olmadan bikaç bişey öğrenen eline çantayı alıp ben ajansım deyip ortalarda dolaşıyor aldığı işleri ( matbuu gibi buna benzer çok firma var ) buralara bastırıyor renkli bir kartın bana maliyeti 100 tl nin üstünde adamlar 15 tl ye kadar kart basıyorlar ben şimdi nasıl fiyat vereyim nasıl tasarıma ücret yazayım...?:confused:
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
@kutsi_86

Merhaba;
Konu sahibinden tekrara özür dileyerek size şunları yazmak istiyorum:
Dikkat ederseniz zaten en baştan beri ilk metni neden yazdığımı vurguladım ve siz de konuya daha iyi vakıf oldunuz. Öyle ki aslında benim ilk baştan beri vurgulamaya çalıştığım soruna siz tepki gösterirken aynı anda da benim o metinde bahsettiğim yanlışlardan nasibinizi fazlasıyla almış olduğunuzu yazdınız ve bu konuda karşılaştığınız zararı son dizelerinizde dile getirmişsiniz.
İşte zaten sorun da burada, sizin de dediğiniz gibi önüne gelen herkes birkaç şey öğrenip grafiker olduğunu ilan ederse, akademik eğitim almış insanlar saflıklarına veryansın mı etsin? Bu meslekten nasıl gelir elde edecekler? Ya da siz bu meslekten nasıl ekmek yemeyi düşünüyorsunuz? Ben bunu vurguladım baştan beri.
Her nasıl Kasap'lıktan gelinerek Veteriner olunamaz ise ordan burdan dolma bilgilerle de Grafiker olunamaz. Bunu yazdım.

Zira Üniversite kampüsünün özgür oksijenlerini...
1) Yenilmiş Bir HAK
2) Kendini Aldatmış Bir Adet İnsan
Yukarıda Üniversite'yi böyle anlatmam konusuna şu açıdan da bakabilirsiniz.
Ben belki bu yazıda bahsettiğim o piyasayı yanlış yönlendiren insanları okumaya ve eğitim almaya teşvik etmek için öyle yazdım.Ya da belki gidip ciddi bir eğitim alarak bu mesleği icra etmeleri konusunda teşvik için yazdım. İçinde bulundukları yanlıştan sıyrılsınlar diye yazdım.
Bunlar olamaz mı?
Ayrıca sizin de yakındığınız o insanlar sizin 1)Hakkınızı yememişler midir? 2)Kendilerini aldatmamışlar mıdır?

Ne yapmalıyız konusuna gelince:
Bence her ajans kendine bir broşür bastırmalı ve bu broşürde, müşterilerinin sanalda ve nette böyle düşük ücretlerle iş yapacağını vaad eden insanların sözlerine itimad etmemeleri gerektiğini, bu kişilerin ipleriyle kuyuya inilmeyeceğini, işin riskleri,sakıncaları yazılmalı. Bu broşürü de müşterinin yaptırdığı işi ona teslim ederken yanında vermek gerekir.
Bunu her ajans yaparsa emin olun piyasa kısa sürede daha temiz bir oksijene kavuşacaktır.

İyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt