Mac Book hakkında.

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır almayı düşündüğüm Mac Book Pro hakkında fikirlerinizi almak istiyorum

Yıllardır PC kullanıcısıyım grafik tasarım işinde ileride Mac kullanmadığım için sıkıntılar yaşayacağımı düşünüyorum ve bunun için artık Mac kullanmak istiyorum fakat Mac'a alışıp alışamayacağım konusunda endişeliyim. Uzun zaman PC kullanan insanların alışmakta güçlük çektiğini duymuştum ve Hatrı sayılır miktarda para döküp boşuna mac almış olmak istemiyorum.

Diğer bir sorum Mac Book Pro ile Mac yada iMac'den alınacak verimi almak mümkün müdür ?

Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Kayıt
28 Kasım 2011
Mesaj
31
Tepki
0
Bende seninle aynı düşünceler içindeyim biraz araştırma yapmıştım kimi sadece CTRL tuşu yerine cmd tuşu war diyo kimi ise dünya kadar farktan bahsediyo ama bilgiğim tek şey hangi yazılım olursa olsun hiç sektirmediği we pc ye göre daha kullanşlı olduğu benim sana tavsiyem mac almadan önce istersen pc makinada bi mac os işletim sistemi kurup kendini sınaman ki ilerde mac sahibi olursan kendini 0 dan başlıyo gibi hissetmezsin :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Mac kullanmayanların ileride tasarım konusunda sıkıntılar yaşayacağı konusuna açıkçası katılmıyorum. Stabil olması ve hız açısından Mac tasarımda daha sık kullanılmasına rağmen sonuçta tasarımı yapan beyindir bence. 8 sene P4 kullandım şu an da Acer emachines laptop kullanıyorum. Ah bir Mac im olsaydı demedim hiç. Üstelik Mac üzerinde her program kullanımı da zaman zaman kısıtlı. PC de alışkın olduğunuz çoğu programı Mac de kullanamıyorsunuz. Bana iphone ile android sistemli telefonların kıyaslanması gibi geliyor. Tabii belki daha önce hiç kullanmadığımdan Mac'e karşı pek ilgi duymadım. Fakat her türlü ihtiyacımı fazlası ile karşılıyor şu anki sistemim. Kimbilir ilerde küçük bir ihtimal de olsa Mac alabilirim fakat 2. bir bilgisayar olarak ve deneme amaçlı. Tamamen Mac'e geçeceğimi sanmam. Ama illa ki performans arttırmak ve bu yüzden bir geçiş istiyorsanız Mac veya diğer bilgisayarlar olsun masa üstü her zaman için daha iyidir. Ama dediğim gibi normal bilgisayardan tamamen kopmadan deneyip kıyaslayarak geçiş yapmak en iyisi.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Kerim ÖKSÜZ

Kerim Bey..

Ben şu an her iki bilgisayarı da kullanıyorum.. İkisinin de birbirlerine göre artıları ve eksileri var.. Ben ne Mac bilgisayarımdan ne de PC den vazgeçerim.. Ama illaki birini seçmem gerekirse PC'den sonra zor alıştığım Mac bilgisayarımı tercih ederim.. Evet çok zor alıştım ; 17 yıldır PC kullanıyorum son bir yıl olmadı Mac kullanıyorum..

Şöyle tarif etmek gerekirse ; Aynı işi iki bilgisayarda da yapabilirsin.. Sonuç ikisinde de aynıdır.. Fakat işi Mac'te yaptığın zaman her nedense bilgisayarın başından daha az yorulmuş, daha fazla keyifli ve kendinden emin olarak kalkarsın. Acaba bir şeyler eksik oldu mu diye gözün arkada kalmaz..

Valla Kerim Bey.. bu söylediklerim tamamıyle kendi tesptilerim.. Siz yine başka birilerinin de fikrini alın öyle karar alın.. Neye karar verirseniz sizin için hayırlısı olsun.. :)
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
Kerim Bey,
Ahmet Bey'in söylediklerinden farklı birşey söyleyemeyeceğim, üstad çok güzel ve yalın bir şekilde konuyu özetlemiş. Şöyle bir ekleme yapabilirim. Macbook Pro yarıyolda bırakmaz,gözünüz arkada kalmasın :) Imac te iyi bir üründür ancak her daim yanınızda laptop taşıyorsanız macbook pro tercih etmeniz daha sağlıklı olur :)

Teşekkürler :)
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Her iki yazılımda da tasarım elbet aynı olacak sonuçta ben kullanacağım ama sektörde mac kullanan ajansların çoğunlukta olması beni korkutan.

Bireysel kullanımda pcden vazgeçmem ancak Bir iş başvurusunda "mac kullanmıyorsanız üzgünüz" yanıtı almak istemiyorum

ve Ahmet Bey gibi yapmaya, yeni bir mac book pro alıp her iki bilgisayarı da kullanmaya karar verdim.

Önerileriniz için tekrardan teşekkür ederim.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Uzun yıllar Macintosh bilgisayar kullanan bir kişi olarak sorduğunuz sorulara yönelik kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum.

- Mac kullanın.
- Zevkle kullanın.
- Kullandığınız bilgisayardan keyif alın.
- Adına grafik tasarım denen olgunun kendisinin getirdiği sorunlarla uğraşmanın dışında kullandığınız bilgisayarın sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalmayın.
- İstersiniz Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayar da kullanabilirsiniz, bunun yanında kullanmayı düşündüğünüz bilgisayarınıza Windows işletim sistemi yükleyerek te kullanabilirsiniz. Tercih sizin.
- Fakat şunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın. Satın almayı düşündüğünüz bilgisayara vereceğiniz bedelle üzerinde windows yüklü en az iki bilgisayar hatta Macbook Pro modeline göre ( Örnek, 17 inç Macbook Pro) üç bilgisayar satın alabilirsiniz.
- Fiyatının yüksek olmasına karşın eğer hala satın almayı düşünüyorsanız kesinlikle 17 inç ekrana sahip bir Macbook Pro satın alın. Bu bilgisayar üzerinde kullanacağınız programlarda açılan panelleri ekrana sığdırmanın yanında açacağınız dökümandaki sayfaları daha büyük görebilmeniz ve daha rahat çalışabilmeniz için bence bu şart.
- Macintosh bilgisayarın işletim sistemine alışabilirmiyin acaba... kaygısı taşımayın. Çünkü Mac OSX işletim sistemini kafası biraz çalışan bir kişi ve özellikle windows kullanıyor olan bir kişi ilgili duruma önyargılarından sıyrılıp mantıksal olarak yaklaştığında bir kaç gün içerisinde alışır. İşletim sistemi uzmanı veya yazılım geliştirici olmadığınız ya da olmayı düşünmediğinizi dikkate alırsak bilgisayarınızda yüklü programlarla uğraşıyor olmanızın dışında işletim sistemi size herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Bunu da bilin.
- Macintosh bilgisayar kullanmaya yönelik olarak gözünüzü korkutmaya yönelik olarak ortaya atılan veya size söylenen sözlere de inanmayın. 1990 yılından bu yana Macintosh bilgisayar kullanan bir kişi olarak size sonuç olarak şunu söylemek istiyorum.

- Eğer cebinizde 17 inç bir Macbook Pro alacak kadar paranız varsa mutlaka bu bilgisayarı alın. Pişman olmazsınız. Farkındaysanız özellikle taşınabilir bilgisayar üzerinde özellikle duruyorum. Size iMac alın da diyebilirdim. Fakat satın alacağınız iMac bilgisayarı kolunuzun altına alıp gideceğiniz her yere götüremeyeceğiniz için öncelikli olarak taşınabilir bir bilgisayarın satın alınmasının daha önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bilginize,

Saygılar...
 
Yukarı Alt